Π. Σκουρλέτης: Στρατηγικού χαρακτήρα η προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 14:27
UPD:14:44
Eurokinissi/ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

Παραμένει στρατηγικού χαρακτήρα η πολιτική μας για την προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ και των θυγατρικών της σημείωσε  ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης παραλαμβάνοντας το χαρτοφυλάκιο του ΥΠΑΠΕΝ από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Προηγουμένως είχε σημειώσει ότι οι συσχετισμοί στην Ευρώπη ανάγκασαν ουσιαστικά την κυβέρνηση να υπογράψει μια συμφωνία η οποία δεν περιλαμβανόταν στο σχεδιασμό της, ωστόσο, όπως είπε, αν δεν το έπραττε θα αντιμετώπιζε ανθρωπιστική κρίση πολύ χειρότερη από αυτή που υπάρχει ήδη.

Ο νέος ΥΠΑΠΕΝ κατέληξε λέγοντας ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια κρίσιμη και καθοριστική ψηφοφορία, επιβάλλεται ενότητα και χαμηλοί τόνοι».

Ξεκινώντας η τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου ο κ. Λαφαζάνης υπερασπίστηκε τις επιλογές του στα ενεργειακά ζητήματα, ενώ σημείωσε ότι αποχωρεί από την κυβέρνηση διαφωνώντας με τη συμφωνία με τους πιστωτές, αλλά δεν απογοητεύεται ελπίζοντας ότι το μνημόνιο θα γίνει μια παρένθεση.

Ειδική αναφορά έκανε στον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου και στις πιέσεις που ασκούνται στο πλαίσιο της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως από την υπερατλαντική πλευρά προσθέτοντας ότι είναι οικονομική και γεωπολιτική ανάγκη το έργο να υλοποιηθεί.​

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα