Χαμηλούς τόνους και ενωτική διάθεση στην ψηφοφορία της Τετάρτης ζήτησε ο Π. Σκουρλέτης

Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2015 13:53
UPD:13:55
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά σκυτάλης, βέβαια η σκυταλοδρομία μετατρέπεται σε αγώνα ανώμαλου δρόμου» παραδέχτηκε ο κ. Σκουρλέτης (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Χαμηλούς τόνους και ενωτική διάθεση στην κρίσιμη ψηφοφορία της Τετάρτης ζήτησε κατά την παράδοση - παραλαβή του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, ενώ χρησιμοποιώντας απόσπασμα από συνέντευξη του βουλευτή Επικρατείας Κ. Τσουκαλά έστειλε μήνυμα ότι «η ερμηνεία όλων των φαινομένων στη βάση του μεταφυσικά ορθού δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να ενεργεί κάποιος πολιτικά».

«Δεν μιλάμε για αλλαγή κυβέρνησης αλλά σκυτάλης, βέβαια η σκυταλοδρομία μετατρέπεται σε αγώνα ανώμαλου δρόμου» παραδέχτηκε ο κ. Σκουρλέτης.

Αναγνώρισε ότι πολλά έχουν αλλάξει μετά τη δύσκολη διαπραγμάτευση. «Εκείνο που επιβεβαιώθηκε είναι ότι οι συσχετισμοί καθορίζουν το αποτέλεσμα. Εξαναγκασμένοι ως κυβέρνηση, ως χώρα, έχουμε οδηγηθεί στη σημερινή κατάσταση στο να φέρουμε μία συμφωνία που γνωρίζουμε ότι δεν είμαστε εμείς» πρόσθεσε.

Σχολίασε ότι η Ευρώπη απομακρύνεται από την έννοια της αλληλεγγύης, παίρνει ολοταχώς αποστάσεις από την έννοια της δημοκρατίας.

«Η κυβέρνηση καλείται να πορευθεί μέσα από αντιφάσεις. Πρώτα να προχωρήσει σε συμφωνία που έχει αποστάσεις από το πρόγραμμά της αλλά το επέλεξε γνωρίζοντας ότι αλλιώς είχε μπροστά της ένα τσουνάμι διόγκωσης της ανθρωπιστικής κρίσης. Ταυτόχορνα με το ελληνικό δράμα έχει ανοίξει μία συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης. Η σημερινή Ευρώπη της λιτότητας και του νεοφιλελευθερισμού δεν έχει μέλλον.
Γνωρίσαμε ένα κίνημα αλληλεγγύης, τους συμμάχους τους βρήκαμε στους λαούς» είπε.

Πρόθεση της κυβέρνησης πλέον είναι «να μπορέσουμε να ελαφρύνουμε στο μέτρο του δυνατού να ελαφρύνουμε τον κόσμο από τις συνέπειες της λιτότητας. Τα βάρη να χαρακτηρίζονται από κοινωνικά δίκαιη κατανομή, ενώ ταυτόχρονα έχοντας στο νου μας τις ευρωπαϊκές εξελίξεις αυτή η συζήτηση στο χρέος να γίνει πραγματικότητα ώστε να οδηγηθούμε σε απομείωση».

Απευθυνόμενος σε όσους στήριξαν την κυβέρνηση, οι οποίοι αμήχανοι μας παρακολουθούν, ανέφερε επικαλούμενος απόσπασμα από συνέντευξη του κ. Τσουκαλά ότι «η ερμηνεία όλων των φαινομένων στη βάση του μεταφυσικά ορθού δεν είναι πάντα ο καλύτερος τρόπος για να ενεργεί κάποιος πολιτικά».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή