Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Δίας ΑΕΕΧ

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 12:08

Την παραίτησή του υπέβαλε στις 9.12.2005 ο κ. Αριστοτέλης Παναγιωτάκης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου, γενικός διευθυντής και μέλος της Επενδυτικής Επιτροπής της εταιρείας Δίας ΑΕΕΧ.

Τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας ανέλαβε ο κ. Αντώνιος Μπίμπας του Γεωργίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μπίμπας στο παρελθόν κατείχε διευθυντικές θέσεις στην Εμπορική Τράπεζα και την American Express Bank και διετέλεσε Γενικός Διευθυντής, Δ/νων Σύμβουλος και Πρόεδρος Δ.Σ. στην πρώην Τράπεζα Εργασίας.

Επίσης, έχει διατελέσει Πρόεδρος, Αντιπρόεδρος και μέλος σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών συγγενών ή θυγατρικών της πρώην Τράπεζας Εργασίας. Από το 2000 ήταν Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Πρόοδο - Ελληνικές Επενδύσεις ΑΕ.

Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EFG Eurobank Ergasias. Τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας παρέμειναν τα ίδια.

Τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή ανατέθηκαν στον κ. Αλέξανδρο Αντωνόπουλο σε αντικατάσταση του κ. Αριστοτέλη Παναγιωτάκη.

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος έχει διατελέσει σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα της Επενδυτικής Τραπεζικής της πρώην Τράπεζας Εργασίας και της EFG Eurobank Ergasias. Συμμετείχε επίσης σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών του Ομίλου της EFG Eurobank Ergasias.

Από το 2001 έως σήμερα, διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύμβουλος (από τον Απρίλιο του 2005) στην Πρόοδο - Ελληνικές Επενδύσεις ΑΕ.

Αναλυτικά η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας διαμορφώθηκε ως ακολούθως: Πρόεδρος-Εκτελεστικό μέλος: Αντώνιος Μπίμπας του Γεωργίου. Αντιπρόεδρος-Εκτελεστικό μέλος: Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος του Πολυχρόνη. Μέλος μη εκτελεστικό: Γεώργιος Κατσιμπρής του Μιχαήλ. Μέλος ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό: Αγγελος Αντζουλάτος του Αδωνη. Μέλος ανεξάρτητο και μη εκτελεστικό: Στυλιανός Πανταζίδης του Νικολάου. Μέλη της Επενδυτικής Επιτροπής ορίστηκαν οι: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος του Θεοδώρου, Κωνσταντίνος Στεργιόπουλος του Πολυχρόνη και Κυριακή Χριστοδούλου του Φωτίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα