Burlington Resources: Στα ύψη οι μετοχές της

Μετά το δημοσίευμα για την εξαγορά της από την ConocoPhillips αντί 30 δισ. δολ., στην WSJ
Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2005 13:00

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Burlington Resources Inc., μετά το δημοσίευμα στην Wall Street Journal, ότι η ConocoPhillips ενδέχεται να αγοράσει την εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου για περισσότερα από 30 δισ. δολ., κατά τη μεγαλύτερη εξαγορά στον κλάδο, σε χρονικό διάστημα τεσσάρων ετών.

Οι μετοχές της Burlington αναρριχήθηκαν σε ποσοστό τουλάχιστον 7,3%, φθάνοντας στα 68,60 ευρώ η μία (81,46 δολ.), κατά τη διαπραγμάτευσή τους στη Γερμανία. Η ConocoPhillips, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της Burlington, όπως ανέφερε δημοσίευμα της Wall Street Journal, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν καλά το θέμα. Ο εκπρόσωπος της ConocoPhillips, Sam Falcona και ο εκπρόσωπος της Burlington, James Bartlett, αρνήθηκαν να σχολιάσουν αργά χθες το θέμα.

Η εξαγορά θα αυξήσει τα αποθέματα φυσικού αερίου της ConocoPhillips στις ΗΠΑ και των Καναδά, τη στιγμή που οι τιμές έφθασαν σε ύψη ρεκόρ, αποτέλεσμα της αύξησης της ζήτησης για ενέργεια, σε συνδυασμό με τα προβλήματα που προκλήθηκαν από τους τυφώνες στον Κόλπο του Μεξικό των ΗΠΑ. Η Burlington, θα καταστήσει την ConocoPhillips τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό φυσικού αερίου των ΗΠΑ, μετά τη βρετανική BP Plc. Σήμερα η εταιρεία βρίσκεται στην έκτη θέση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα