Κίνα: 16,6% η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Τον Νοέμβριο, με τον ταχύτερο ρυθμό σε πέντε μήνες
Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 07:26

ΜΕ τον ταχύτερο ρυθμό σε χρονικό διάστημα πέντε μηνών, αυξήθηκε τον Νοέμβριο η βιομηχανική παραγωγή της Κίνας, μετά την αύξηση της παραγωγής αυτοκινήτων, λεωφορείων και φορτηγών.

Η παραγωγή αναρριχήθηκε 16,6%, φθάνοντας στα 659 δισ. γιουάν (82 δισ. δολ.) μετττά την άνοδό της κατά 16,1% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την Mainland Marketing Co., η οποία ανακοινώνει στοιχεία για λογαριασμό της Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας. Συνολικά 22 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν, ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημείωνε αύξηση 16%.

Αυτόν τον μήνα η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει τον έλεγχο των επενδύσεων και το επόμενο έτος, καθώς η υπερβολή ανάπτυξη των βιομηχανιών, στραγγίζει τις προμήθειες καυσίμων και μετάλλων, στη μεγαλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο. Τη στιγμή που η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, αντικατοπτρίζει την αντίστοιχη της ζήτησης για εξαγωγές, η ανάπτυξη ενδέχεται να επιδεινώσει τα αποθέματα και την μείωση των τιμών, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Η παραγωγή οχημάτων, αυξήθηκε 21,6% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την αύξησή της 13,2% τον Οκτώβριο. Η παραγωγή επιβατικών αυτοκινήτων αυξήθηκε 52,1% μετά την άνοδό της κατά 67,6% τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την σημερινή ανακοίνωση.

Η Κίνα, εξήγαγε περισσότερα οχήματα απ΄ο,τι εισήγαγε, για πρώτη φορά σε 10 μήνες έως και τον Οκτώβριο, καθώς περισσότερα φορτηγά φορτώθηκαν στο Βιετνάμ, τη Συρία, την Αλγερία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες.

Η παραγωγή τηλεπικοινωνιακού υλικού και ηλεκτρονικών αγαθών, αυξήθηκε 22,3% μετά από αύξηση 22,5% που σημείωσε τον Οκτώβριο.

Η παραγωγή άνθρακα αυξήθηκε 11,4% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά από την αύξησή της 10,8% τον Οκτώβριο, τη στιγμή που η παραγωγή ηλεκτρικής ενεργείας, αυξήθηκε 10,9%, μετά την αύξηση 9,4% τον προηγούμενο μήνα.

Η αύξηση της παραγωγής πρώτων υλών χημικών και χημικών προϊόντων, επιταχύνθηκε 20% από 17% τον Οκτώβριο, περίοδο κατά την οποία η παραγωγή τσιμέντου σημείωσε αύξηση 11,1% μετά την άνοδό της κατά 7,8%, τον προηγούμενο μήνα. Η αύξηση της παραγωγής προϊόντων χάλυβα υποχώρησε στο 19,6% από 23,6% που είχε αναπτυχθεί τον Οκτώβριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα