Ε.Ε.: Καμία αίτηση πληρωμής για το ΙNTERREG ΙΙΙ το 2005

Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2005 12:41

Οι ελληνικές αρχές δεν έχουν υποβάλει το 2005 καμία αίτηση πληρωμής για το Διασυνοριακό Πρόγραμμα ΙNTERREG ΙΙΙ. Αυτό αναφέρει η αρμόδια Επίτροπος κ. Χούμπνερ σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Σύμφωνα εξάλλου με τα στοιχεία της Επιτροπή για την πορεία υλοποίησης του INTERREG III, η Ελλάδα έχει απορροφήσει μόνο το 18,26% των διαθέσιμων πόρων (110.440.588 ευρώ από τα 593.106.971 ευρώ) συμπεριλαμβανομένης και της προκαταβολής του 7%, ενώ σχεδόν ανύπαρκτη παρουσιάζεται η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ARCHIMED, καθώς και των διασυνοριακών προγραμμάτων Ελλάδα-Ιταλία και Ελλάδα-Τουρκία

Η πλήρης απάντηση της Επιτρόπου Χούμπνερ έχει ως εξής:

«Ο πίνακας, o οποίος αποστέλλεται απευθείας στο Αξιότιμο Μέλος του Κοινοβουλίου και τη Γραμματεία του Κοινοβουλίου, καθορίζει τα προγράμματα Interreg στα οποία η Ελλάδα είναι η αρχή διαχείρισης. Ο πίνακας δείχνει επίσης το συνολικό ποσό του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (EΤΠΑ) που έχει διατεθεί για την περίοδο 2000-2006, το ποσό του ΕΤΠΑ που έχει πιστοποιηθεί μέχρι στιγμής, καθώς και το ποσό του ΕΤΠΑ που υπολείπεται ακόμη να ζητηθεί.

Μέχρι τον Οκτώβριο του 2005, η ελληνική αρχή διαχείρισης δεν είχε υποβάλει ακόμη αίτηση πληρωμής για το 2005. Ωστόσο, τα ποσά που αναφέρονται στον πίνακα αντιστοιχούν στα ποσά τα οποία είχαν πιστοποιηθεί στο τέλος του 2004. Οι επόμενες αιτήσεις πληρωμών για κάθε πρόγραμμα αναμένεται να υποβληθούν μέχρι το τέλος του 2005»

Ο επίσημος αναλυτικός πίνακας της Κομισιόν στην ιστοσελίδα www.syn-europe.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα