VNU: Αναθεώρησε προς τα κάτω πωλήσεις και κέρδη

Ενώ την προσέγγισαν για να την εξαγοράσουν
Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 09:47

ΣΤΗΝ προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεων για τις πωλήσεις της φέτος, προχώρησε η VNU NV, η ολλανδική εταιρεία, που έχει στην κυριότητά της την εταιρεία ερευνών αγοράς, ACNielsen, λέγοντας παράλληλα, ότι την προσέγγισαν για πιθανή εξαγορά.

«Τη στιγμή που όλες οι δραστηριότητες έχουν καλές επιδόσεις, η ανάπτυξη των οργανικών εσόδων στο σύνολό της, θα είναι ελαφρώς χαμηλότερη από την προηγούμενη πρόβλεψη του 6%, αποτέλεσμα των δυσκολότερων οικονομικών συνθηκών στην Ευρώπη», αναφέρεται στη σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. «Η ανάπτυξη θα είναι στη μέση του 5% έως 6%», ανέφερε η εταιρεία.

«Επίσης η VNU δέχθηκε την εκδήλωση ενδιαφέροντος από διάφορες πλευρές, αναφορικά με την εξαγορά της. Το διοικητικό της συμβούλιο, αξιολογεί αυτήν την πιθανότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις 17 Νοεμβρίου η VNU απέρριψε την προσφορά εξαγοράς ύψους 6,3 δισ. ευρώ από την IMS Health Inc. των ΗΠΑ, μετά την αντίδραση μερίδας μεγάλων θεσμικών επενδυτών, σε αυτήν τη συμφωνία. Ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Rob van den Bergh, είχε πει ότι θα αποχωρήσει από τη θέση αυτή, όταν βρεθεί ο διάδοχός του, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει περίπου 1 δισ. ευρώ (1,2 δισ. δολ.) στους μετόχους της, μέσω αγοράς ιδίων μετοχών και τη διανομή επιπλέον μερισμάτων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα Wall Street Journal, δύο φίρμες επενδύσεων σκέφτονται να κάνουν προσφορές για την εξαγορά της εταιρείας.

Ενας χρηματιστηριακός όμιλος, συμπεριλαμβανομένης της Αpax Partners Worldwide LLP και της Blackstone Group International Ltd., είναι πιθανόν να κάνει την προσφορά του αυτόν τον μήνα, τη στιγμή που άλλος όμιλος, συμπεριλαμβανομένης της Bain Capital, της Texas Pacific Group και της Warburg Pincus, επίσης σκέφτεται το ενδεχόμενο προσφοράς εξαγοράς, ανέφερε το δημοσίευμα της Wall Street Journal στις 9 Δεκεμβρίου. Στον όμιλο της Apax και της Blackstone, συμμετέχουν, Carlyle Group, Kohlberg Kravis Roberts & Co., Permira Advisers, Thomas H. Lee Partners και Alpinvest Partners NV, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Υπό τον Van den Bergh, η VNU, η ολλανδική ιδιοκτήτρια της εταιρείας ερευνών αγοράς, ACNielsen, αύξησε τις δαπάνες της με στόχο την τόνωση των πωλήσεων και των κερδών στην εταιρεία ερευνών, μετά την πώληση ενός περιοδικού για καταναλωτές, μιας περιφερειακής εφημερίδας και των τμημάτων οδηγών, για τη μείωση των εσόδων, που συνδέονται με τη διαφήμιση.

Τον Νοέμβριο, η εταιρεία ολοκλήρωσε την πώληση των τμημάτων της με τους οδηγούς, ύψους 2,1 δισ. ευρώ, προς την Apax Partners Worldwide LLP και την Cinven Ltd.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα