Πρόστιμο 1,4 εκατ. ευρώ σε θυγατρική της Cosmote στην Αλβανία

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2005 15:55

Πρόστιμο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Albanian Mobile Communications (AMC), θυγατρική της Cosmote, επέβαλε η Γραμματεία Ελεύθερου Ανταγωνισμού, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ΑΠΕ.

Η απόφαση αυτή ελήφθη, σύμφωνα με ανακοίνωση της κρατικής αυτής Αρχής, διότι η AMC, παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία περί «προστασίας του ανταγωνισμού», δεν έχει καταθέσει ποτέ στην αρμοδία αυτή Αρχή τις πληροφορίες και τα στοιχεία που υποχρεούται, εφόσον βρίσκεται υπό ανάκριση για τα κέρδη της.

Οι ανακρίσεις αυτές άρχισαν μετά από συζήτηση στην Αλβανική Βουλή, περίπου τρεις μήνες πριν, όπου συζητήθηκε το ενδεχόμενο τα μεγάλα κέρδη της εταιρίας να προέρχονται από τις θέσεις ολιγοπωλίου που έχουν στην αλβανική αγορά η AMC και η Vodafone.

Σε δηλώσεις του στη εφημερίδα «Κολιέρι» ο γενικός διευθυντής της AMC Στέφανος Οχταποδάς δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε καμία αντίρρηση να υποβληθούμε σε διαδικασίες και ελέγχους εκ μέρους των αρμόδιων αρχών, όμως δεν δεχόμαστε να συμμετάσχουμε σε διαδικασίες που παραβιάζουν την ισχύουσα νομοθεσία».

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα