Μεγάλη πίεση στην Ελλάδα εν μέσω προσδοκιών για ανάσα από την ΕΚΤ

Δευτέρα, 13 Ιουλίου 2015 00:01
UPD:00:24
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε./Mario Salerno

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, μέχρι στιγμής εξακολουθεί να είναι αρνητική μόνο η Άγκελα Μερκελ συνδέοντας την αύξηση της ρευστότητας με την ολοκλήρωση από την πλευρά της κυβέρνησης των προαπαιτούμενων δράσεων.

Βρυξέλλες

του Νίκου Μπέλλου

Παρά την πολύ μεγάλη πίεση που άσκησαν σήμερα στη χώρα μας οι Ευρωπαίοι ηγέτες, υπάρχουν αρκετές προσδοκίες για μια μικρή «ανάσα» ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι προειδοποίησε σήμερα πολλές φορές τους Ευρωπαίους ηγέτες για το τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας που έχουν πλέον οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες παραμένουν κλειστές εδώ και δύο βδομάδες. Για να ανοίξει τη στρόφιγγα χρειάζεται ένα πολιτικό σήμα από τους ηγέτες.

EURONEWS

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής εξακολουθεί να είναι αρνητική μόνο η Άγκελα Μερκελ συνδέοντας την αύξηση της ρευστότητας με την ολοκλήρωση από την πλευρά της κυβέρνησης των προαπαιτούμενων δράσεων, δηλαδή της έγκρισης από τη Βουλή των νομοσχεδίων για τις μεταρρυθμίσεις και τα μέτρα.

Ωστόσο, μια μεγάλη ομάδα χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας, υποστηρίζουν το αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για μια ανάσα ρευστότητας για να καλυφθούν οι ανάγκες τις επόμενες μέρες, μέχρι να ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα και να δοθεί εντολή στην Κομισιόν να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη χώρα μας για το νέο πρόγραμμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα