Astellas: Προς πώληση του τμήματος φαρμάκων χωρίς συνταγή

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 07:29

ΣΤΗΝ πώληση του τμήματος φαρμάκων, χωρίς συνταγογράφηση, ενδέχεται να προχωρήσει η δεύτερη σε μέγεθος φαρμακοβιομηχανία της Ιαπωνίας, Astellas Pharma Inc., προκειμένου να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα πιο κερδοφόρα φάρμακα με συνταγογράφηση, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Taisho Pharmaceutical Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φαρμάκων χωρίς συνταγογράφηση της Ιαπωνίας, ενδέχεται να βρίσκεται ανάμεσα στους υποψήφιους αγοραστές της Zepharma, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη. Η Lion Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής οδοντόπαστας της Ιαπωνίας, ενδέχεται να κάνει κι αυτή προσφορά εξαγοράς, αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η πώλησης της Zepharma από την Astellas, ενδέχεται να ακολουθήσει την απόφαση της Pharmaceutical Co., να πουλήσει την αντίστοιχη δραστηριότητά της τον Ιούλιο του 2004 στην Lion Corp. Η πώληση αντικατοπτρίζει τα χαμηλότερα περιθώρια κέρδους των φαρμάκων χωρίς συνταγή, έναντι των αντίστοιχων που πωλούνται κατόπιν συνταγής.

Η Zepharma, δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2004, μετά την συγχώνευση των τμημάτων παραγωγής φαρμάκων χωρίς συνταγή, των εταιρειών Yamanouchi Pharmaceutical Co. και Fujisawa Pharmaceutical Co. Η Yamanouchi και η Fujisawa συγχωνεύθηκαν για να δημιουργήσουν την Astellas τον Απρίλιο.

Εκπρόσωπος της Astellas, ο οποίος αρνήθηκε να πει το όνομά του, δήλωσε ότι η εταιρεία δεν σχολιάζει το θέμα. Ο εκπρόσωπος της Taisho, Yuya Hamano αρνήθηκε να κάνει σχόλιο και ο εκπρόσωπος της Lion, Toshiyuki Koyagi, είπε ότι δεν γνωρίζει ότι γίνονται διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Zepharma.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα