Microsoft: Aυξάνει το μέρισμα στα εννέα σεντς ανά μετοχή

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 07:46

ΣΤΗΝ αύξηση του μερίσματός της για το τρίμηνο, κατά ένα σεντ, στα εννέα σεντς ανά μετοχή, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής λογισμικού στον κόσμο, Microsoft Corp., ένα χρόνο μετά τη δαπάνη 32 δισ. δολ., για την καταβολή έκτακτου μερίσματος.

Οι μέτοχοι που θα κατέχουν μετοχές έως τις 17 Φεβρουαρίου του 2006, θα εισπράξουν το μέρισμα στις 9 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Η αύξηση 12,5% το τρίμηνο, θα αυξήσει το κόστος κατά περίπου 106,4 εκατ. δολάρια. Η Microsoft μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου είχε 10,6 δισ. προνομιούχες μετοχές, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg.

Η ηλικίας 30 ετών εταιρεία, η οποία δήλωσε πρώτη φορά μέρισμα τον Ιανουάριο του 2003, έχει 37,8 δισ. μετρητά και βραχυπρόθεσμες επενδύσεις. Τον Ιούλιο του 2004, η Microsoft ανακοίνωσε το τετραετές της σχέδιο για την επιστροφή 75 δισ. δολ. στους μετόχους, ποσό που περιείχε μερίσματα και 30 δισ. δολ. αγορά ιδίων μετοχών και διπλασιασμό των καταβολών το τρίμηνο.

Οι μετοχές της εταιρείας, υποχώρησαν τέσσερα σεντς, φθάνοντας στα 27,09 δολ. η μία στο Nasdaq. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 1,4%.

Πέρυσι, η κατασκευάστρια των Windows κατέβαλε έκτακτο μέρισμα, τρία δολ. ανά μετοχή. Την πρώτη φορά που κατέβαλε ετήσιο μέρισμα, οκτώ σεντς ανά μετοχή, ήταν τον Ιανουάριο του 2003. Εννέα μήνες αργότερα, διπλασίασε το ετήσιο μέρισμα στα 16 σεντς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα