Κλίμα ευφορίας οι ευρωαγορές

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 15:34
UPD:15:35
REUTERS/PAWEL KOPCZYNSKI

Κλίμα ευφορίας κυριαρχεί στις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, με τους επενδυτές να προεξοφλούν μια συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των πιστωτών, μετά την εμπρόθεσμη κατάθεση της πρότασης από την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 15:35, ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,43% στις 6.676 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 2,33% στις 11.253 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται ανοδικά κατά 3,17% στις 4.908 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 1,7% στις 387,61 μονάδες.

Στο ταμπλό, η InterContinental Hotels Group ενισχύεται κατά 3%, μετά την ανακοίνωση ότι συμφώνησε στην πώληση των ξενοδοχείων στο Χονγκ Κονγκ σε ομάδα επενδυτών, έναντι του ποσού των 938 εκατ. δολαρίων.

Επίσης, σημαντικά κέρδη καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, με την Banca Monte dei Paschi di Siena SpA και την BNP Paribas να ξεπερνούν το +4,8%. Η DNB, επίσης, βρίσκεται στο +5%.

Τα πρώτα μηνύματα που έρχονται από τους Ευρωπαίους για την ελληνική πρόταση είναι ιδιαιτέρως θετικά, με τον πρόεδρο του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ να τη χαρακτηρίζει «εμπεριστατωμένη». Θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική απόφαση» στο Eurogroup του Σαββάτου, δήλωσε ο Ντέισελμπλουμ, ενώ ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι δεν θα γίνει Συνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή εάν αύριο το Εurogroup καταληξει σε συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, πτώση 0,5% καταγράφηκε στον δείκτη τιμών χονδρικής της Γερμανίας τον Ιούνιο, σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2014, ενώ σε μηνιαία βάση ο δείκτης υποχώρησε μόλις κατά 0,2%, έναντι αύξησης 0,5% τον Μάιο του ίδιου έτους.

Επίσης, άνοδο παρουσίασε η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία τον Μάιο, ανακάμπτοντας μετά τη μεγάλη πτώση του Απριλίου και τη μηδενική μεταβολή του Μαρτίου. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 0,4% τον Μάιο σε σχέση με τον Απρίλιο, όταν είχε μειωθεί κατά 0,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα