Κ. Κυριακόπουλος: Στόχος η διασφάλιση του κύρους της ΔΕΗ

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 13:59
UPD:14:00

Η θέση του προέδρου μιας τόσο σημαντικής δημόσιας επιχείρησης, εισηγμένης στο Χρηματιστήριο, αποτελεί πρόκληση στην οποία θα ανταποκριθώ με συνέπεια, δήλωσε ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, ο οποίος από σήμερα ανέλαβε και επισήμως τα νέα του καθήκοντα.

«Όλοι μαζί, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος, μέλη δ.σ, στελέχη και προσωπικό της εταιρείας θα εργαστούμε για την επίτευξη των στόχων. Κύριος σκοπός μας η διασφάλιση του κύρους της εταιρίας και η διαρκής ενίσχυση της αξίας της», πρόσθεσε.

Ο κ. Κυριακόπουλος δήλωσε επίσης ότι «με καλή οργάνωση, κεφαλαιακή επάρκεια και υψηλή ποιότητα ενεργητικού η ΔΕΗ θα αποτελεί αξιόπιστη λύση για τους μετόχους, το προσωπικό και τους πελάτες μας».

»Με αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο θα επιδιώκουμε τη διαρκή προσαρμογή της εταιρείας στα νέα δεδομένα της παγκόσμιας αγοράς ενέργειας».

Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ επισήμανε ακόμη ότι η επιχείρηση θα επιτύχει τη διατήρηση της κυρίαρχης θέσης της στην απελευθερωμένη αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας και την ανάδειξή της σε ηγέτιδα δύναμη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη με ανταγωνιστική λειτουργία, εξωστρέφεια και ευελιξία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΔΕΗ, ο κ. Κ. Κυριακόπουλος διετέλεσε επί 20 έτη, μέχρι 31-5-03 γενικός διευθυντής της Alpha Bank και μέλος του διοικητικού συμβουλίου από το 1995 μέχρι λήξεως της θητείας του 17-4-05.

Ανέλαβε ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής το 1982 έχοντας προηγουμένως υπηρετήσει σε υψηλόβαθμες θέσεις στην Εμπορική Τράπεζα. Διετέλεσε Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος ή μέλος Διοικητικών Συμβουλίων θυγατρικών εταιριών του ομίλου της Alpha Bank.

Διετέλεσε επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Ενώσεως Ελληνικών Τραπεζών, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΙΑΣ (Διατραπεζικά Συστήματα), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΙΟΒΕ.

Μετά τη σημερινή εκλογή του προέδρου, η σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ Α.Ε. είναι η εξής :

Κυριακόπουλος Κωνσταντίνος Πρόεδρος

Μανιατάκης Δημήτρης Δ/νων Σύμβουλος

Αθανασιά Παρασκευή Σύμβουλος

Δαυίδ Χαράλαμπος Σύμβουλος

Θεοδωρόπουλος Σπυρίδων Σύμβουλος

Μαγείρου Ευάγγελος Σύμβουλος

Μάνος Ιωάννης Σύμβουλος

Μέργος Γεώργιος Σύμβουλος

Παναγόπουλος Ιωάννης Σύμβουλος, Εκπρόσωπος ΟΚΕ

Λόφτσαλης Παναγιώτης Σύμβουλος, Εκπρόσωπος εργαζομένων

Πέτρου Αναστάσιος Σύμβουλος, Εκπρόσωπος εργαζομένων

Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου. λήγει στις 8-1-2007,εκτός από τη θητεία του Διευθύνοντος Συμβούλου η οποία λήγει στις 27-2-2008 και των εκπροσώπων των εργαζομένων των οποίων η θητεία λήγει στις 4-2-2007.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα