Δεν απέκλεισε «σημαντική απόφαση» το Σάββατο ο Ντέισελμπλουμ

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015 12:03
UPD:13:02
EPA/JULIEN WARNAND

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, o Ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ότι θα μπορούσε να υπάρξει «σημαντική απόφαση» στο Eurogroup του Σαββάτου (φωτογραφία αρχείου).

Tην ανάγκη το Eurogroup του Σαββάτου να λάβει μια «σημαντική απόφαση» για την Ελλάδα τόνισε ο Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο οποίος χαρακτήρισε εμπεριστατωμένη τη νέα ελληνική πρόταση, χωρίς ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες επί του κειμένου.

«Η ευρεία στήριξη εντός της Ελλάδας δίνει στην πρόταση περισσότερη αξιοπιστία, αλλά ακόμα και τότε χρειάζεται να εξετάσουμε προσεκτικά κατά πόσο είναι καλή και εάν βγαίνουν τα νούμερα», ανέφερε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος του Eurogroup. 

«Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είναι μια πολύ σημαντική απόφαση που οφείλουμε να λάβουμε αύριο, οπότε θα το κάνουμε επιμελώς», πρόσθεσε. 

Λίγο αργότερα ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης δήλωσε ότι δεν θα γίνει Σύνοδος Κορυφής για την Ελλάδα την Κυριακή εάν αύριο το Εurogroup καταληξει σε συμφωνία για ένα νέο πρόγραμμα. 

Συμφωνία για την Ελλάδα μπορεί να υπάρξει στο Eurogroup του Σαββάτου, αντί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. την Κυριακή, δήλωσε από την πλευρά του ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι.

«Ελπίζουμε να μην ξαναειδωθούμε την Κυριακή, αυτό πάει να πει πως η συμφωνία μπορεί να γίνει το Σάββατο από τους υπουργούς Οικονομικών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Θα εξετάσουμε τις ελληνικές προτάσεις σήμερα. Οι θεσμοί θα τις αξιολογήσουν, αύριο το Eurogroup», έγραψε στο Twitter ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών Αλεξάντερ Στουμπ. 

Οι επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) θα πραγματοποιήσουν εντός της ημέρας τηλεδιάσκεψη για να αξιολογήσουν τις ελληνικές προτάσεις. 

Σε αυτήν θα πάρουν μέρος ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα