Έγκριση χρηματοδότησης από την Ε.Ε. για δράσεις στην επανεισδοχή μεταναστών

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 16:17

Υπεγράφη σήμερα η σύμβαση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για την εφαρμογή της πρότασης του υπουργείου με θέμα: «Δημιουργία Μηχανισμών για την Αποτελεσματική και Βιώσιμη Υλοποίηση Συμφωνίας Επανεισδοχής μεταξύ Αλβανίας, Ε.Ε. και ενδιαφερόμενων τρίτων χωρών».

Η εν λόγω πρόταση υποβλήθηκε στο πλαίσιο της πρώτης προκήρυξης του προγράμματος «ΑΙΝΕΙΑΣ - Οικονομική και Τεχνική Βοήθεια προς Τρίτες Χώρες στους τομείς του Ασύλου και της Μετανάστευσης» και εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ειδικότερα, η πρόταση περιέχει ένα διετές πρόγραμμα δράσεων, οι περισσότερες εκ των οποίων λαμβάνουν χώρα στην Αλβανία και στοχεύουν στην υποστήριξη των αρμόδιων αλβανικών φορέων στην επιτυχή υλοποίηση της Συμφωνίας Επανεισδοχής παράνομων μεταναστών μεταξύ της Ευρωπαϊκής Κοινότητας και της Δημοκρατίας της Αλβανίας, και στην αντιμετώπιση των συνεπειών που προκύπτουν από αυτή.

Στην σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΣΔΔΑ, σημειώνεται ότι η πρόταση κρίθηκε με επιτυχία στα διαδοχικά στάδια μιας ιδιαίτερα ανταγωνιστικής διαδικασίας αξιολόγησης και έλαβε την τρίτη θέση στη λίστα των 27 επιλεχθέντων προτάσεων, σε σύνολο 103 υποβληθέντων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα