ΕΒΕΑ: Ωρολογιακές βόμβες τα χρέη των ΔΕΚΟ και το ασφαλιστικό

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2005 19:21

Τα χρέη και τα ελλείμματα που παράγουν κάθε μέρα οι ΔΕΚΟ και, από την άλλη, οι πρόσθετες δαπάνες που απαιτούνται κάθε μέρα για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, είναι οι δύο ωρολογιακές βόμβες που απειλούν την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, σύμφωνα με το ΕΒΕΑ, όπως προκύπτει από δηλώσεις του προέδρου του Δρακούλη Φουντουκάκου.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις ΔΕΚΟ, όπως είπε ο κ. Φουντουκάκος, «φαίνεται να απενεργοποιεί την πρώτη βόμβα, στο βαθμό βέβαια που υλοποιήσει την μεταρρύθμιση αυτή στην πράξη. Εμείς στηρίζουμε και το άρθρο 14 γιατί δεν μπορεί οι διοικήσεις των ζημιογόνων ΔΕΚΟ και κάθε συνδικάτο να συμφωνούν σε αυξήσεις πέρα και πάνω από τις δυνατότητες και να στέλνουν στη συνέχεια το λογαριασμό να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό. Αν είναι να δοθούν αυξήσεις, τουλάχιστον να το αποφασίζει η Βουλή που εκπροσωπεί και τον ελληνικό λαό και ο καθένας να αναλαμβάνει και τις πολιτικές του ευθύνες».

Για το ασφαλιστικό σύστημα είπε ότι «κάθε μέρα που περνά, η λύση που θα απαιτηθεί θα είναι δυσμενέστερη για όλους μας από την προηγούμενη».

Αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας το 2006, δήλωσε ότι θα είναι μια καλή αλλά δύσκολη χρονιά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα