BOJ: Διατήρηση της πολιτικής και του στόχου για τα αποθέματα

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 07:47

ΚΟΝΤΑ στο μηδέν, διατήρησε η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας τα βασικά επιτόκια δανεισμού και θα διατηρήσει το ύψος των κεφαλαίων με τα οποία τροφοδοτεί τις τράπεζες, καθώς αγωνίζεται να ξεπεράσει τα επτά χρόνια αντιπληθωρισμού στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο.

Τα μέλη της, διατήρησαν αμετάβλητο τον στόχο των αποθεμάτων που διαθέτει στις δανείστριες, περίπου έξι φορές περισσότερα από τα αντίστοιχα τον Μάρτιο του 2001, διατηρώντας συγχρόνως αμετάβλητα τα επιτόκια, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της διήμερης σύσκεψης, με επτά ψήφους υπέρ και δύο κατά.

Αυτήν την εβδομάδα η έκθεση για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη κατέδειξε ότι η οικονομική ανάπτυξη θα διατηρηθεί. Ο δείκτης μεταξύ των μεγάλων βιομηχανικών αναρριχήθηκε στο 21 το τέταρτο τρίμηνο, από 19 που ήταν το τρίτο, έδειξε η έκθεση Tankan στις 14 Δεκεμβρίου. Ο δείκτης των μη βιομηχανικών εταιρειών, όπως των εταιρειών λιανικής πώλησης, αυξήθηκε στο 17 και στα υψηλότερα επίπεδα σε 13 χρόνια. Θετικός αριθμός σημαίνει, ότι οι αισιόδοξοι υπερέβησαν τους απαισιόδοξους.

Η Bank of Japan, διατήρησε τον στόχο της μεταξύ 30 (258 δισ. δολ.) και 35 τρισ. γιέν, σύμφωνα με τη σημερινή της ανακοίνωση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα