Samsung: Ενδεχόμενο εισόδου στην αγορά κινητών της Ιαπωνίας

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 08:21

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων για την προμήθεια κινητών τηλεφώνων υψηλής ταχύτητας στο ιαπωνικό σκέλος της Vodafone Group Plc, βρίσκεται η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, Samsung Electronics Co., μπαίνοντας στην αγορά κινητών ύψους 3,9 δισ. δολ., για πρώτη φορά.

Η Samsung, που εδρεύει στη Σεούλ, σχεδιάζει να πουλήσει τηλέφωνα στην Vodafone K.K., τη μικρότερη διαχειρίστρια κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, μετά την NTT DoCoMo Inc. και την KDDI Corp., το επόμενο «καλοκαίρι», σύμφωνα με στελέχη που συμμετέχουν στις συνομιλίες.

Η εταιρεία της Ν. Κορέας, έχασε μερίδιο από τη διεθνή αγορά το τελευταίο τρίμηνο, από τις εταιρείες Nokia Oyj και Motorola Inc., οι οποίες έχουν συμφωνίες να προμηθεύσουν με κινητά τηλέφωνα την DoCoMo. Η Vodafone ενδέχεται να αποκτήσει πρόσβαση στα κινητά της Samsung, τα οποία περιλαμβάνουν το πιο λεπτό κινητό στον κόσμο και εκείνο που φέρει σκληρό δίσκο και μπορεί να αποθηκεύσει 750 τραγούδια.

Η Sophia Kim, εκπρόσωπος της Samsung spokeswoman και ο εκπρόσωπος της Vodafone στο Τόκυο, Matthew Nicholson, αρνήθηκαν να κάνουν σχόλιο. Η Vodafone Group, αγοράζει ήδη κινητά της Samsung, για αγορές εκτός Ιαπωνίας.

Σήμερα, η Vodafone K.K. στην Ιαπωνία, πουλά κινητά που κατασκευάζει η Nokia, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, της Sony Ericsson Mobile Communications AB, της Sharp Corp., της NEC Corp. και της Toshiba Corp., για το δίκτυο τρίτης γενιάς (3G), το οποίο επιτρέπει πιο γρήγορο κατέβασμα μουσικής και βιντεοκλίπ, καθώς και online παιχνίδια.

Η Sharp, NEC, η Toshiba, η Matsushita Electric Industrial Co. και η Fujitsu Corp., προμηθεύουν το 70% την αγορά κινητών τηλεφώνων της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το MM Research Institute Ltd., στο Τόκυο.

Ηδη η Samsung ανταγωνίζεται στην Ιαπωνία με τις τοπικές εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών, όπως τη Matsushita Electric Industrial Co. και τη Sony Corp., στην αγορά με τις επίπεδες οθόνες τηλεοράσεων.

Οι μετοχές της Samsung, υποχωρούσαν 1,5%, φθάνοντας στα 600.000 ουόν η μία, στις 2:45' μ.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας, τη στιγμή που ο δείκτης Kospi, σημείωνε απώλειες 1,2%, φθάνοντας στις 1321,30 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα