Σιγκαπούρη: Χαμηλότερη η μείωση των εξαγωγών

Από τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών
Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 09:13

ΜΕΙΩΣΗ, χαμηλότερη των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών, σημείωσαν τον Νοέμβριο οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης, καθώς οι εταιρείες, όπως η Merck & Co., αύξησαν τις φορτώσεις, βοηθώντας στην εξισορρόπηση της μείωσης των εξαγωγών ηλεκτρονικών.

Οι εξαγωγές – εκτός πετρελαίου – εποχιακώς προσαρμοσμένες, μειώθηκαν 0,6% έναντι του Οκτωβρίου, μήνα κατά τον οποίο είχαν σημειώσει άνοδο 9,8%, σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης. Οι εξαγωγές, σύμφωνα με τις προβλέψεις οκτώ οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg, αναμενόταν να μειωθούν 3,4%.

Οι εξαγωγείς της Ασίας, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγέων της Ν. Κορέας και της Ταϊβάν, ανακοινώνουν αύξηση των πωλήσεών τους στο εξωτερικό, μετά την αύξηση της ζήτησης για ηλεκτρονικά αγαθά στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Κίνα.

Το δολάριο της Σιγκαπούρης, το οποίο υποχώρησε 2,2% έναντι του δολαρίου φέτος, σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση στο 1,6683 στις 2:18 μ.μ. τοπική ώρα, από 1,6685 που ήταν πριν την ανακοίνωση των στοιχείων για τις εξαγωγές.

Το 2004, οι εξαγωγές της Σιγκαπούρης στη Ευρωπαϊκή Ενωση, τη μεγαλύτερη αγορά της, μειώθηκαν 0,1% τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, μετά την άνοδο που είχαν σημειώσει τον Οκτώβριο. Οι φορτώσεις στις ΗΠΑ, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Σιγκαπούρης, αυξήθηκαν 7,2% και στην Κίνα σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 25,2%, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα