Novartis: Eγκαταλείπει την ανάπυξη φαρμάκου για τη χοληστερίνη

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 11:41

ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ την ανάπτυξη ενός πειραματικού σκευάσματος για τη χοληστερίνη η δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ευρώπης, Novartis AG, μετά τις απογοητευτικές μελέτες, δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και την ελβετική εταιρεία.

Το προϊόν, δεν ήταν πλέον αρκετά ανταγωνιστικό για την Novartis, ώστε να επενδύσει περισσότερο, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση, που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Η εταιρεία θα χρεωθεί το ποσόν των 266 εκατ. δολ. το τέταρτο τρίμηνο, για να διαγράψει την αξία του φαρμάκου.

Χθες η εταιρεία δεν κατάφερε να λάβει την υποστήριξη του αρμοδίου τμήματος υγείας της Ε.Ε. για ένα άλλο της σκεύασμα για την αντιμετώπιση του συνδρόμου του εντέρου. Η εταιρεία παρουσίασε στις ΗΠΑ από το 2000, 14 προϊόντα, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ανταγωνίστριά της, εκ των οποίων μόνο τα δύο κατά του καρκίνου, απέφεραν πέρυσι πωλήσεις υψηλότερες των 2 δισ. δολαρίων.

Οι μετοχές της Novartis υποχωρούσαν 0,25%, φθάνοντας στα 67,35 ελβετικά φράγκα η μία, στις 9:11' π.μ. Συνολικά φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 18%, χαμηλότερη της ανόδου 22% που σημείωσαν οι μετοχές των 16 εταιρειών, που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Pharmaceutical Index.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα