Kao Group: 2,4 δισ. δολ. για την εξαγορά της Kanebo

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2005 11:52

ΣΤΗΝ εξαγορά της Kanebo Cosmetics Inc., αντί του ποσού των 279 δισ. γιέν (2,4 δισ. δολ.) προκειμένου να αυξήσει τα έσοδά της στη δεύτερη σε μέγεθος αγορά καλλυντικών στον κόσμο, προχωρά η μεγαλύτερη εταιρεία οικιακών αγαθών της Ιαπωνίας, Kao Corp.

H Kao και τρία κεφάλαια εξαγορών, η Advantage Partners LLC., η MKS Partners Ltd. και η Unison Capital Inc., ξεπέρασαν τις ανταγωνιστικές προσφορές, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ιndustrial Revitalization Corp., η κρατική εταιρεία εγγυήσεων της Ιαπωνίας.

Με την εξαγορά της Kanebo, η Kao θα υπερτριπλασιάσει τις πωλήσεις καλλυντικών και θα την βοηθήσει να ανταγωνιστεί την Shiseido Co., την ηγέτιδα στην αγορά καλλυντικών της Ιαπωνίας, ύψους 12,4 δισ. δολαρίων.

Η Industrial Revitalization Corp., πουλά το 86% της Kanebo Cosmetics και το 31,9% των δικαιωμάτων ψήφου στην πρώην μητρική εταιρεία, την Kanebo Ltd. Πέρυσι, η IR χορήγησε στην Kanebo Cosmetics 366 δισ. γιέν. Τα κεφάλαια χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά μεριδίου και την καταβολή 130 δισ. γιέν σε δάνεια. Η Kanebo Ltd. εμφανίζει ζημίες εδώ και πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Kanebo Ltd. σταμάτησαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Οσάκα στις 13 Ιουνίου μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι υπερεκτίμησε τα κέρδη κατά 210 δισ. γιέν μέσα σε πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Kao, σημείωναν άνοδο 20 γιέν, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 3.120 γιέν, κατά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου στο Τόκυο. Η ανακοίνωση της εξαγοράς, έγινε μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα