Ημερίδα της ΚτΠ για την ευρυζωνικότητα

Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 10:31

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Παρεμβάσεις για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας», που πραγματοποίησε πρόσφατα η «Κοινωνία της Πληροφορίας» Α.Ε. (ΚτΠ Α.Ε.), στο πλαίσιο της εκδήλωσης Money Show 2005.

Στην ημερίδα συμμετείχαν οι κ.κ. Κωνσταντίνος Δούκας, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος «Κοινωνία της Πληροφορίας» Α.Ε., Στυλιανός Χριστάκος, προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης ΕΠ ΚτΠ, Παναγιώτης Τσανάκας, καθηγητής ΕΜΠ, πρόεδρος ΕΔΕΤ, Παντελής Τζωρτζάκης, αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ και Σούλα Εβανς, γενική διευθύντρια Εταιρικών & Οικιακών Πελατών, ΟΤΕ Α.Ε. Χρέη συντονιστή στο panel εκτέλεσε ο κ. Στάθης Χαϊκάλης, πρόεδρος της e-Decathlon.

Τις εισηγήσεις άνοιξε ο κ. Κωνσταντίνος Δούκας, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κομβικό σημείο σε ό,τι αφορά τη διείσδυση των νέων τεχνολογιών και ειδικότερα στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας. Αναφέρθηκε στη δυναμική που πρέπει να αναπτυχθεί από το σύνολο των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε η πολυπόθητη ψηφιακή σύγκλιση να υλοποιηθεί με επιτυχία.

Από τη πλευρά του, ο προϊστάμενος Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. ΚτΠ, Στέλιος Χριστάκος, μίλησε για το κρίσιμο στοίχημα, αυτό της απόκτησης υψηλών ταχυτήτων πρόσβασης στο Ιντερνετ παντού, αλλά και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τους πολίτες, ώστε να δημιουργηθεί περαιτέρω ζήτηση.

Ο κ. Π. Τσανάκας, πρόεδρος της ΕΔΕΤ Α.Ε. αναφέρθηκε στα Εθνικά και Εκπαιδευτικά Δίκτυα (NRENS), τη φιλοσοφία τους και τον τρόπο λειτουργίας τους. Αναφερόμενος δε στις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την ανάπτυξη των δικτύων, έκανε ειδική μνεία στην αναβάθμιση των γραμμών πρόσβασης σε Gbps, στην ενίσχυση και ενθάρρυνση της ζήτησης και, τέλος, στη βελτίωση της εσωτερικής δικτυακής υποδομής των ιδρυμάτων.

Ο κ. Π. Τζωρτζάκης, β' αντιπρόεδρος ΣΕΠΕ, αναφέρθηκε με τη σειρά του στις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των επενδύσεων μέσω του ανταγωνισμού, τα χαμηλά ποσοστά διείσδυσης του Ιντερνετ και τους περιορισμένους εναλλακτικούς τρόπους πρόσβασης στο Διαδίκτυο. Τέλος, η κα Σούλα Εβανς, γενική διευθύντρια Εταιρικών & Οικιακών Πελατών ΟΤΕ Α.Ε., σημείωσε πως η πρώτη παρέμβαση που πρέπει να γίνει αφορά στο χώρο της εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι η ευθύνη είναι συνολική.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα