Πρόταση για λειτουργία των καταστημάτων ορισμένες Κυριακές το χρόνο

Εγκαίνια της ανακαινισμένης Βαρβακείου Αγοράς
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2005 13:33

Σε δημόσια διαβούλευση θέτει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ορισμένες Κυριακές το χρόνο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, στην ομιλία του στα εγκαίνια της ανακαινισμένης Βαρβακείου Αγοράς σήμερα, ανέφερε ότι θα τεθεί στη δημόσια διαβούλευση το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων δυο με τρεις Κυριακές πριν από τα Χριστούγεννα, μια με δύο Κυριακές πριν από το Πάσχα, μια Κυριακή κατά τη διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων και μία Κυριακή κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, προκειμένου οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους με μεγαλύτερη ευχέρεια.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οπωσδήποτε η έναρξη λειτουργίας των καταστημάτων θα γίνεται μετά τις 10 το πρωί προκειμένου να μην δημιουργηθεί θέμα με την κάλυψη των θρησκευτικών υποχρεώσεων εμπόρων και εμποροϋπαλλήλων. Ανέφερε ότι αρκετοί ήταν οι καταναλωτές που ζήτησαν να υπάρχει ρύθμιση για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων με τηλεφωνήματά τους στην γραμμή επικοινωνίας του υπουργείου Ανάπτυξης (Γενική Γραμματεία Καταναλωτή) με αφορμή τη χθεσινή λειτουργία των καταστημάτων.

Αύξηση των ελέγχων

Ο υπουργός ανέφερε ότι οι έλεγχοι στην αγορά έχουν εντατικοποιηθεί εν όψει των εορτών, ενώ και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάνννης Παπαθανασίου διαβεβαίωσε ότι οι έλεγχοι είναι συνεχείς και οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς. Δήλωσε επίσης ότι οι τιμές διαμορφώνονται σε καλά επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα