Γ. Βαρουφάκης: Συμφωνία όποια κι αν είναι η έκβαση του δημοψηφίσματος

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 17:05
UPD:17:42
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Η Ευρώπη έχει ανάγκη μια συμφωνία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια συμφωνία, έτσι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών (φωτ. αρχείου).

«Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, τη Δευτέρα θα υπάρξει μια συμφωνία» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος διότι διακυβεύονται πολλά, τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη. Η Ευρώπη έχει ανάγκη μια συμφωνία. Η Ελλάδα έχει ανάγκη μια συμφωνία, έτσι θα φθάσουμε σε μια συμφωνία» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για «τρομοκρατία» από τη μεριά των πιστωτών. «Γιατί μας εξανάγκασαν να κλείσουμε τις τράπεζες; Για να φοβίσουν τους ανθρώπους. Και όταν πρόκειται για διασπορά φόβου, αυτό αποκαλείται τρομοκρατία», πρόσθεσε ο κ. Βαρουφάκης.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, τις οποίες αναμεταδίδει το Reuters, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ότι η πρόταση των δανειστών παραμένει στο τραπέζι διότι, όπως εξήγησε, είναι αυτό που θέλουν.

Επιπλέον, σύμφωνα με την Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, ο κ. Βαρουφάκης φέρεται να άφησε αιχμές κατά του ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τον ότι κατέστησε σαφές το 2012 πως θα προτιμούσε ένα Grexit.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα