Γιούνκερ: Αν οι Έλληνες πουν «όχι» θα αποδυναμωθεί η ελληνική διαπραγματευτική θέση

Παρασκευή, 03 Ιουλίου 2015 13:51
UPD:15:31
EPA/JULIEN WARNAND

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

του Νίκου Μπέλλου

Βρυξέλλες,

Η επικράτηση του «όχι» την Κυριακή θα είναι ένα σοκ (σ.σ.για τη χώρα) γιατί θα αποδυναμώσει πολύ τη θέση της Ελλάδας, δήλωσε σήμερα στο Λουξεμβούργο ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το δημοψήφισμα, ο κ. Γιούνκερ είπε ότι, αν οι Έλληνες ψηφίσουν «ναι», οι διαπραγματεύσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι δύσκολες, εάν ψηφίσουν «όχι», που θα είναι ένα σοκ, θα εξασθενήσει σημαντικά η θέση της Ελλάδας.

ΕΡΤ 1

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπέτελ συμφώνησε με τον κ. Γιούνκερ, λέγοντες ότι το «ναι» θα οδηγήσει σε διαπραγματεύσεις που δεν θα είναι εύκολες, αλλά με το «όχι» θα είναι εξαιρετικά δύσκολες.

Είπε ότι δεν θέλει να πάρει θέση για ένα «όχι» ή ένα «ναι», υπογραμμίζοντας ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει και η απόφασή του αυτή θα γίνει σεβαστή. Ωστόσο, επεσήμανε ότι ο χρόνος που δόθηκε στους Έλληνες πολίτες για να αποφασίσουν στο δημοψήφισμα είναι πολύ μικρός.

Τέλος, έθεσε θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Έλληνα πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι με τον κ. Τσίπρα ήμασταν δύο μέρες μαζί και μιλούσαμε στην τελευταία σύνοδο κορυφής και δεν μας είπε τίποτα και την επόμενη μέρα πήγε στην Ελλάδα και ανακοίνωσε το δημοψήφισμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα