Μαΐλλης: Εκδοση ομολογιακού δανείου 112 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2005 11:47
UPD:11:55

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκδοση από τη Μ. Ι. Μαΐλλης ΑΕΒΕ ομολογιακού δανείου ύψους 112 εκατ. ευρώ (130 εκατ. δολ.) για την αναχρηματοδότηση μακροπρόθεσμου δανεισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το ομολογιακό δάνειο διατέθηκε με ιδιωτική τοποθέτηση στην αγορά των ΗΠΑ σημειώνοντας σημαντική υπερκάλυψη της αρχικής έκδοσης και με τη συμμετοχή μερικών εκ των μεγαλύτερων θεσμικών επενδυτών των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.

Η διάρκεια του ομολογιακού δανείου είναι επτά και 10 έτη, με αποπληρωμή κεφαλαίου στη λήξη (bullet repayment). Η τιμολόγηση, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και ενδεικτική της θετικής αξιολόγησης των θεσμικών επενδυτών για τα οικονομικά αποτελέσματα, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τις προοπτικές του ομίλου.

H Bank of America ως αποκλειστική διοργανώτρια τράπεζα ανέλαβε το συντονισμό της έκδοσης. Για τη διάθεση του ομολογιακού δανείου πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις της διοίκησης του ομίλου σε επιλεγμένους θεσμικούς επενδυτές σε εννέα πόλεις των ΗΠΑ και της Ευρώπης, καθώς και due diligence των επενδυτών με επισκέψεις στα κεντρικά γραφεία του ομίλου και σε παραγωγικές εγκαταστάσεις.

Με την αναχρηματοδότηση αυτή, ο όμιλος Μ. Ι. Μαΐλλη βελτιώνει τη χρηματοοικονομική του δομή, επεκτείνει τη διάρκεια των δανειακών υποχρεώσεών του εξασφαλίζοντας χαμηλότερο σταθερό επιτόκιο και κατά συνέπεια χαμηλότερο κόστος χρηματοδότησης και διευρύνει τις δυνατότητες άντλησης δανειακών κεφαλαίων συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ και της Μεγάλης Βρετανίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα