Γ. Σουφλιάς: Λάθος τόσο το δημοψήφισμα όσο και το «όχι»

"Έγιναν λάθη και από την κυβέρνηση και από τους Ευρωπαίους"
Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 18:59
UPD:19:08
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΣΧΑΛΗ

Ο κ. Σουφλιάς εξηγεί ότι για να φτάσουμε ως εδώ έγιναν λάθη από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από την Ευρωπαϊκή ηγεσία μετά την εκδήλωση της κρίσης (φωτ. αρχείου).

Εναντίον της επιλογής τόσο του δημοψηφίσματος όσο και του «όχι» τάσσεται ο πρώην υπουργός επί Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Σουφλιάς.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το δημοψήφισμα, ανεξαρτήτως αποτελέσματος είναι λάθος. Μειώνει, συνεχίζει, την διαπραγματευτική θέση της χώρας στην Ε.Ε και όπως διεξάγεται ο διάλογος με ευθύνη κυβέρνησης και αντιπολίτευσης τραυματίζει καίρια την κοινωνική συνοχή.

«Το όχι μάλιστα μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις στη χώρα μας. Το όχι φοβάμαι ότι δεν θα ενισχύσει τη διαπραγματευτική θέση της κυβέρνησης αλλά αντιθέτως θα δημιουργήσει κλίμα έντονα εχθρικό με πιθανές επιπτώσεις στη θέση μας στην Ε.Ε.» σημειώνει εν συνεχεία.

Ο κ. Σουφλιάς εξηγεί ότι για να φτάσουμε ως εδώ έγιναν λάθη από όλες τις κυβερνήσεις αλλά και από την Ευρωπαϊκή ηγεσία μετά την εκδήλωση της κρίσης.

«Δυστυχώς, δεν επιτεύχθηκε συμφωνία και αυτό οφείλεται στις ιδεοληψίες μελών της κυβέρνησης και την έλλειψη ρεαλιστικής στρατηγικής της αλλά και στις σκοπιμότητες και στις εμμονές ηγετών της Ευρώπης στη σκληρή λιτότητα που αποδείχθηκε λανθασμένη» καταλήγει ο πρώην υπουργός επί κυβέρνησης Καραμανλή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα