Ε.Κ. - Πρόστιμα 345.000 ευρώ και ανάκληση άδειας ΑΧΕΠΕΥ

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 19:04

Πρόστιμα συνολικού ύψους 345.000 ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ ανακάλεσε την άδεια λειτουργίας της εταιρείας ΕΥΡΩΑΝΑΛΥΣΙΣ ΑΧΕΠΕΥ.

Ειδικότερα, ενέκρινε ομόφωνα:

- Tην επιβολή προστίμου 150.000 ευρώ στον κ. Δημήτριο Μιχαλόχρηστα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Λακωνική ΑΕΛΔΕ, η λειτουργία της οποίας έχει απαγορευθεί με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Ειδικότερα ο κ. Δημήτριος Μιχαλόχρηστας συντόνιζε εντολές για διενέργεια συναλλαγών επ' ονόματι πελατών της ΑΕΛΔΕ, με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και της εμπορευσιμότητας της μετοχής της εταιρείας Κεραμεία Αλλατίνη. Για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ στην εταιρεία Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, μέσω της οποίας διενεργήθηκαν οι σημαντικότερες συναλλαγές.

- Την επιβολή προστίμου 100.000 ευρώ στους κ. Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου Πρόεδρο της εταιρείας Δρομέας, κ. Ιωάννη Παπαπαναγιώτου Διευθύνοντα Σύμβουλο της ίδιας εταιρείας, κ. Γρηγόριο Ζαρωτιάδη μέλος του Δ.Σ., κα. Σοφία Παπαπαναγιώτου και κ. Κωνσταντίνο Παπαπαναγιώτου.

Από τον έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προέκυψε ότι τα ανωτέρω πέντε πρόσωπα συμμετείχαν στην κατάρτιση προσυνεννοημένων συναλλαγών με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και της εμπορευσιμότητας της μετοχής, της εταιρείας Δρομέας.

Επίσης για την ίδια υπόθεση η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ στην εταιρεία EFG Eurobank Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, μέσω της οποίας διενεργήθηκαν οι σημαντικότερες συναλλαγές.

- Την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 40.000 ευρώ στην εταιρεία Ασπίς International ΑΕΔΑΚ για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΑΕΔΑΚ.

- Την επιβολή προστίμων 25.000 ευρώ στην ABN Amro ΑΕΔΑΚ που απορροφήθηκε από την Ασπίς International ΑΕΔΑΚ για παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας των ΑΕΔΑΚ.

- Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της εταιρίας Ευρωανάλυσις ΑΧΕΠΕΥ, διότι ύστερα από έλεγχο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς διαπιστώθηκαν σοβαρές οργανωτικές αδυναμίες.

Επίσης το δ.σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το Ενημερωτικό Δελτίο της Ελληνική Τεχνοδομική - ΤΕΒ για την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χ.Α. λόγω της απορρόφησης της θυγατρικής της Ακτωρ ΑΤΕ.

Τέλος, το δ.σ. ενημερώθηκε για το περιεχόμενο του πληροφοριακού εγγράφου που αφορά στη συγχώνευση με απορρόφηση της Εθνικής ΑΕΕΧ από την Εθνική Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα