Εξαπάτηση επενδυτών από τον επικεφαλής της Qwest

Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2005 19:46
UPD:19:49

Στα ποινικά δικαστήρια παραπέμπεται ο Τζόζεφ Νάτσιο, πρώην επικεφαλής της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Q West, κατηγορούμενος για απάτη και παραπλάνηση επενδυτικού κοινού σχετικά με τις προοπτικές κερδοφορίας της επιχείρησης.

Μετά από έρευνες που διήρκεσαν τέσσερα χρόνια οι εισαγγελείς απαιτούν από τον κ. Νάτσιο να επιστρέψει στους επενδυτές τα υπέρογκα κέρδη που σύμφωνα με το κατηγορητήριο απεκόμισε το 2001.

Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει μομφές και κατά άλλων στελεχών της επιχείρησης τα οποία δεν ακολούθησαν τις ενδεδειγμένες λογιστικές διαδικασίες από το 1999 μέχρι το 2002, και ως εκ τούτου παρουσίασαν έσοδα της Q West σαφώς μεγαλύτερα από τα πραγματικά, υπερτιμημένα κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στη συνέχεια η επιχείρηση με βάση τα «φουσκωμένα» κέρδη μπόρεσε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιών US West.

Τελικά η Q West αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις προβλέψεις για κερδοφορία, διαγράφοντας περίπου 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια από το ενεργητικό της και προκαλώντας την επέμβαση των δικαστικών αρχών.

Πηγή: BBC



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα