Ολική επαναφορά και κέρδη στο Χ.Α.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:19
UPD:11:24
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αλλάζει το κλίμα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να δείχνει ότι κάτι θετικό βλέπει στις Βρυξέλλες, όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:22, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,24% στις 790,59 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 14 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 0,98% στις 238,21 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 2,36% στις 631,03 μονάδες.

Η αγορά ξεκίνησε με σημαντικές απώλειες σήμερα, τις οποίες όμως σταδιακά περιόριζε. Λίγο μετά τις 11:18 το κλίμα άλλαξε ραγδαία, με τα κέρδη να διαδέχονται την πτώση, σχεδόν στην πλειονότητα των τίτλων του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Η αγορά παρακολουθεί αποκλειστικά τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, όπου τα μηνύματα μπορούν να αλλάξουν εν ριπή εφθαλμού. Η ελληνική αντιπροσωπεία, υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, έχοντας «γράψει» περισσότερες από οκτώ ώρες διαπραγματεύσεων από χθες το μεσημέρι συναντάται εκ νέου σήμερα με τους επικεφαλής των θεσμών και Ευρωπαίους αξιωματούχους, την ώρα που το Europgroup -που συνεδριάζει στις 14:00 ώρα Ελλάδος- ζητά ένα πρώτο προσχέδιο λύσης μέχρι τις 12:00.

Όπως αναφέρει το www.naftemporiki.gr μπορεί η απαίτηση των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ να ηχεί σαν τελεσίγραφο, αλλά ουδείς αποκλείει να υπάρξει και νέα συνεδρίαση αύριο. Σε κάθε περίπτωση, αν δεν βρεθεί η χρυσή τομή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στη διήμερη σύνοδο κορυφής που εκκινεί σήμερα στις 18:00 δεν θα ασχοληθούν με το ελληνικό ζήτημα.

Στο ταμπλό, κέρδη άνω του 4% σημειώνουν οι Πειραιώς, Eurobank και Alpha Bank, ενώ άνω του 3% είναι τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Aegean και Εθνική. Στο +5,11% βρίσκεται η Jumbo, ενώ ήπια ανοδικά πλέον κινείται η πλειονότητα του δείκτη FTSE 25.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα