Υπό έλεγχο οι πιέσεις στο Χ.Α.

Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:13
UPD:11:16
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ελεγχόμενη πτώση καταγράφεται αυτήν την ώρα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις εξελίξεις στις Βρυξέλλες, όπου λαμβάνουν χώρα οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών.

Ειδικότερα, στις 11:10, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,82% στις 774,47 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 10 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει απώλειες 0,99% στις 233,55 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει πτώση 1,12% στις 609,55 μονάδες.

Όπως αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ οι προτάσεις της κυβέρνησης μπορεί να αποτέλεσαν την αναγκαία βάση διαπραγμάτευσης για τους ευρωπαίους εταίρους, αλλά όχι όμως την ικανή για το ΔΝΤ προκειμένου να επέλθει η πολυπόθητη συμφωνία στους κόλπους των θεσμών.

Τα πρόσθετα μέτρα που ζητά το ΔΝΤ ύψους περί των 3 δισ. ευρώ αν και φαντάζουν υπερβολικά στην τρέχουσα φάση, ιδίως μετά τις υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς, στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στο να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Η Γερμανία, ο ρόλος της οποίας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα στις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων των δύο πλευρών, από τη μια συντάσσεται μέσω της καγκελαρίου της με την ελληνική πλευρά, αλλά από την άλλη μέσω του υπουργού Οικονομικών της συντάσσεται με το ΔΝΤ, τη στιγμή μάλιστα που για τη λύση απαιτείται η σύμφωνη γνώμη των θεσμών.

Στο ταμπλό, η ΓΕΚ Τέρνα υποχωρεί κατά 4%, η ΕΥΔΑΠ είναι στο -3,97%, η Τέρνα Ενεργειακή στο -3,90% και στο -3% οι μετοχές των Ελληνικών Πετρελαίων και της Ελλάκτωρ. Απώλειες 2,92% σημειώνουν οι Eurobank και Grivalia, ενώ στο -2,50% είναι η Τιτάν. Απώλειες λίγο πάνω από το 1% σημειώνουν ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Πειραιώς.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα