Κυρ. Μητσοτάκης στη «Ν»: Αριστερό μνημόνιο - Φόροι αντί μεταρρυθμίσεων

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2015 14:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Του Κυριάκου Μητσοτάκη, κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη με ένα πρόγραμμα παροχών 11,3 δισ. ευρώ προκειμένου να αναστραφεί η ύφεση - που σημειωτέον είχε ήδη αναστραφεί από το τρίτο τέταρτο του 2014. Σήμερα, 5 μήνες από την εκλογή της, η κυβέρνηση προτείνει 7,9 δισ. ευρώ σε υφεσιακά μέτρα, όταν η οικονομία ήδη έχει σταματήσει να αναπτύσσεται και κατρακυλά ξανά προς την ύφεση.

Τα μέτρα που προτείνει το αριστερό μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να επιτευχθεί το προβλεπόμενο πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού (1% το 2015 και 2% το 2016) είναι τα λάθος μέτρα. Επιβαρύνουν τον ήδη εξουθενωμένο ιδιωτικό τομέα, κόβοντας το οξυγόνο στις επιχειρήσεις με περισσότερους φόρους και εξασθενώντας ακόμη περισσότερο τους φτωχότερους πολίτες με επιπλέον οριζόντια έμμεση φορολογία.Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ανταλλάσσει μεταρρυθμίσεις που τόση ανάγκη έχει η πατρίδα μας με φόρους.

Εχω καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις περικοπής δαπανών αντί για την εισαγωγή νέων φόρων. Υπάρχει ακόμη “πάχος” στο Δημόσιο και υπάρχουν δίκαια μέτρα που αν υλοποιηθούν άμεσα θα αποδώσουν 1,9 δισ. ευρώ το 2015 και τουλάχιστον άλλα τόσα το 2016. Η ιδεοληψία του ΣΥΡΙΖΑ και η πελατειακή του αντίληψη δεν επιτρέπει στην κυβέρνηση να κόψει το “πάχος” από εκεί που υπάρχει. Είναι αδιανόητο να προτείνονται πάνω από 7 δισ. ευρώ νέοι φόροι και να μένει το Δημόσιο ανέπαφο».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα