Στο ΠΕΠ έργο της Εγνατίας Οδού κόστους 62,5 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 11:23

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Εγνατίας Οδού, ο «Κάθετος ¶ξονας Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας: Τμήμα Δερβένι - Δορκάδα - Ανισόπεδος Κόμβος Λαχανά», προϋπολογισμού 62,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του γ.γ της Περιφέρειας, Γιώργου Τσιότρα.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος «Δερβένι - Δορκάδα - Α/Κ Λαχανά» μήκους 30 χλμ. του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας».

Η αρχή του έργου συμπίπτει με την απόληξη του κλάδου εξόδου προς Σέρρες του Α/Κ Λαγκαδά της Εγνατίας Οδού και το πέρας του βρίσκεται μετά τον Α/Κ Λαχανά - Θεοδόσια. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται 0,75 χλμ. συνδετήριου τμήματος μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Λαγκαδά και της αρχής του τμήματος «Δερβένι - Δορκάδα», το τμήμα «Δερβένι - Δορκάδα» μήκους 15,79 χλμ. καθώς και τα πρώτα 13,55 χλμ. του τμήματος «Δορκάδα - Ριζιανά».

Στο σύνολο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων, τριών συνδετηρίων οδών του δικτύου παράπλευρων και κάθετων οδών συνολικού μήκους 38,99 χλμ, καθώς επίσης οι απαλλοτριώσεις και οι εργασίες αποκατάστασης δικτύων κοινής ωφέλειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα