Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 27 Δεκεμβρίου 2005 11:23

Στο ΠΕΠ έργο της Εγνατίας Οδού κόστους 62,5 εκατ. ευρώ

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της Εγνατίας Οδού, ο «Κάθετος ¶ξονας Εγνατίας Οδού Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας: Τμήμα Δερβένι - Δορκάδα - Ανισόπεδος Κόμβος Λαχανά», προϋπολογισμού 62,5 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκε στο ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, με απόφαση του γ.γ της Περιφέρειας, Γιώργου Τσιότρα.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του τμήματος «Δερβένι - Δορκάδα - Α/Κ Λαχανά» μήκους 30 χλμ. του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού «Δερβένι - Σέρρες - Προμαχώνας».

Η αρχή του έργου συμπίπτει με την απόληξη του κλάδου εξόδου προς Σέρρες του Α/Κ Λαγκαδά της Εγνατίας Οδού και το πέρας του βρίσκεται μετά τον Α/Κ Λαχανά - Θεοδόσια. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνονται 0,75 χλμ. συνδετήριου τμήματος μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Λαγκαδά και της αρχής του τμήματος «Δερβένι - Δορκάδα», το τμήμα «Δερβένι - Δορκάδα» μήκους 15,79 χλμ. καθώς και τα πρώτα 13,55 χλμ. του τμήματος «Δορκάδα - Ριζιανά».

Στο σύνολο του έργου περιλαμβάνεται η κατασκευή τριών ανισόπεδων κόμβων, τριών συνδετηρίων οδών του δικτύου παράπλευρων και κάθετων οδών συνολικού μήκους 38,99 χλμ, καθώς επίσης οι απαλλοτριώσεις και οι εργασίες αποκατάστασης δικτύων κοινής ωφέλειας.