Πρόστιμα 47.500 ευρώ από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 12:46
UPD:12:47
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνολικά πρόστιμα 47.500 ευρώ επέβαλε χθες το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Kεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, προχώρησε στην επιβολή προστίμων 7.000 ευρώ στον κ. Αθανάσιο Πραχάλη, 7.000 ευρώ στην κα Anita Subba Hamilton και 5.000 ευρώ στον κ. Vadim Dubrovin, καθώς ως μέλη του δ.σ. της εταιρείας Δίας ιχθυοκαλλιέργειες δεν διασφάλισαν ότι η σύνθεση του δ.σ. της εταιρείας για το χρονικό διάστημα από 21/3/2014 έως 12/1/2015 θα ήταν σύμφωνη με τις διατάξεις του άρθρου 3 παρ. 1 του ν. 3016/2002 για την εταιρική διακυβέρνηση.

Επίσης, επέβαλε πρόστιμο 13.500 ευρώ στον κ. Βίκτωρα Ρέστη και στην ελεγχόμενη από αυτόν εταιρεία Benbay ltd λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας κρίσιμης μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής τους επί των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας ΔΟΛ και πρόστιμο 3.000 ευρώ στον κ. Σταύρο Ψυχάρη λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας κρίσιμης μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής του επί των δικαιωμάτων ψήφου της ίδιας εταιρείας.

Πρόστιμο 3.000 ευρώ επεβλήθη στην Τράπεζα Πειραιώς, ως καθολικής διαδόχου της Millennium Bank, λόγω εκπρόθεσμης αναγγελίας κρίσιμης μεταβολής του ποσοστού συμμετοχής της επίσης στον ΔΟΛ.

Ακόμη η Ε.Κ. επέβαλε πρόστιμο 4.000 ευρώ στη Μετοχική ΑΧΕΠΕΥ για παραβάσεις αναφορικά με την οργανωτική της επάρκεια και λειτουργία και πρόστιμο 3.000 ευρώ στην εταιρεία Bonus Finance ΑΕΔΔ, με έδρα την Καρδίτσα, για παραβάσεις διατάξεων αναφορικά με την οργανωτική της λειτουργία, ενώ στα 2.000 ευρώ ήταν το πρόστιμο που επεβλήθη στην εταιρεία First Capital ΑΕΕΔ, με έδρα επίσης την Καρδίτσα, για θέματα οργανωτικής επάρκειας.

Ακόμη χθες, το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς αποφάσισε την παράταση κατά έξι μήνες της προθεσμίας εισαγωγής των μετοχών της εταιρείας Intercontinental International ΑΕΕΑΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών και την παροχή άδειας λειτουργίας στην εταιρεία MIG Real Estate ΑΕΕΑΠ ως οργανισμού εναλλακτικών επενδύσεων (ΟΕΕ) με εσωτερική διαχείριση.

MSCI: Για πιθανή επαναξιολόγηση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς σε καθεστώς αυτόνομης αγοράς (standalone market) προειδοποίησε ο MSCI (Greek Index), εφόσον επιβληθούν μέτρα περιορισμού, όπως έλεγχοι κεφαλαίου. Το ενδεχόμενο αυτό βέβαια απομακρύνεται, αλλά ο οίκος το έθεσε σαν ενδεχόμενο την προηγούμενη Παρασκευή. Σε ανακοίνωση του, ο MSCI ανέφερε πως παρακολουθεί τις οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, οι οποίες πιθανόν να έχουν αντίκτυπο στην προσβασιμότητα της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα