Παραμένει σε τροχιά ανάπτυξης η Γερμανία

Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015 12:45
UPD:12:47
REUTERS/FABIAN BIMMER

Συνεχίστηκε η πορεία ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας στο δεύτερο τρίμηνο, παρά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν επιδείνωση του κλίματος μεταξύ επιχειρήσεων και επενδυτών.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας επιβραδύνθηκε στο 0,3% στο πρώτο τρίμηνο, εξαιτίας της μειωμένης δραστηριότητας εξωτερικού εμπορίου. Από τα πρόσφατα όμως στοιχεία διαφαίνεται ότι οι παραγγελίες, εξαγωγές και πωλήσεις λιανικής ανακάμπτουν, αν και έχει επιβραδυνθεί η ανάπτυξη στον ιδιωτικό τομέα.

«Σε γενικές γραμμές, από τα στοιχεία προκύπτει ότι η οικονομική ανάκαμψη θα συνεχισθεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2015, με ήπιους ρυθμούς», αναφέρει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στη μηνιαία έκθεσή του.

Υπάρχουν όμως και κάποιες απαισιόδοξες ενδείξεις.  Τον Μάιο, το επιχειρηματικό κλίμα αποδυναμώθηκε οριακά, ενώ υποχώρηση καταγράφηκε και στο επενδυτικό κλίμα τον Ιούνιο. Η ιδιωτική κατανάλωση αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, αν και με πιο ήπιους ρυθμούς, χάρη στην αύξηση της απασχόλησης και του χαμηλού πληθωρισμού.  
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα