«Βγαίνουν» οι αγοραστές και πάλι στο Χ.Α.

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 15:16
UPD:15:39
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

(upd) Με κέρδη κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να βρίσκει στηρίγματα σε δεικτοβαρείς μετοχές του FTSE 25, καθώς και στις διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μετά το άκαρπο χθεσινό Eurogroup για την Ελλάδα.

Ειδικότερα, στις 15:42, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 1,43% στις 693,18 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 84 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 σημειώνει κέρδη 1,32% στις 210,53 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει άνοδο 4,45% στις 525,12 μονάδες.

Στήριξη στην αγορά παρείχε η είδηση ότι ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ, ανέλαβε κομβικό ρόλο στο ελληνικό ζήτημα, εν όψει και της Συνόδου Κορυφής και του Eurogroup της 22ας Ιουνίου. Ο κ. Γιούνκερ είχε σήμερα το πρωί επικοινωνία για την Ελλάδα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό, Μάρκ Ρούτε, ενώ εντός της ημέρας και το σαββατοκύριακο θα έχει επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να αποφάσισε την αύξηση του ορίου χρήσης του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας (ELA) για τις ελληνικές τράπεζες, επιβεβαιώνοντας ότι συνεχίζει να στηρίζει τον ελληνικό κλάδο, εωσότου υπάρξει συμφωνία.

Στο ταμπλό, υπό πίεση βρίσκονται οι μετοχές της ΜΕΤΚΑ και της Grivalia, που καταγράφουν απώλειες 3,56% και 3,48% αντίστοιχα, ενώ άνω του 2% είναι οι απώλειες για Λάμδα και Folli Follie. Άνω του 1% οι απώλειες σε Βιοχαλκο, Jumbo, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ.

Στον αντίποδα, η Alpha Bank καταγράφει κέρδη 8,41%, η ΔΕΗ είναι στο +4,11% και η ΕΥΔΑΠ στο +3,43%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΧΑΕ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΟΛΠ, Eurobank, Μυτιληναίος και ΟΠΑΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • FTSE
  • ΓΔ



Σχολιασμένα