Reuters: Αύξηση του ELA αποφάσισε η ΕΚΤ

Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015 15:06
UPD:20/06/2015 15:35
REUTERS/KAI PFAFFENBACH

Νέα αύξηση του ορίου άντλησης ρευστότητας από τον ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με πληροφορίες κατά 1,8 δισ. ευρώ, αποφάσισε σε έκτακτη τηλεδιάσκεψή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

Πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση του ELA αυτή την εβδομάδα, καθώς την Τετάρτη η ΕΚΤ είχε αυξήσει κατά 1,1 δισ. ευρώ το πλαφόν χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, στα 84,1 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον συντονιστή της Ομάδας Διαπραγμάτευσης και αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννης Στουρνάρας επιβεβαίωσε τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος που διασφαλίζεται πλήρως από τις κοινές δράσεις τόσο της ΤτΕ όσο και της ΕΚΤ.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΤτΕ, στη συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διαπιστώθηκαν συγκλίσεις στα θέματα που συζητήθηκαν, τα οποία ήταν η πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης και των εταίρων, καθώς και η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

EURONEWS

Διαπιστώθηκε και από τις δυο πλευρές, όπως άλλωστε αναφέρθηκε στην προχθεσινή έκθεση νομισματικής πολιτικής της ΤτΕ, ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί κοινός τόπος με τους εταίρους και η απόσταση που απομένει να διανυθεί δεν είναι μεγάλη.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τραπεζικές πηγές, μόνο σήμερα Παρασκευή, από τις ελληνικές τράπεζες εκτιμάται ότι έγιναν αναλήψεις άνω του 1 δισ. ευρώ. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα