Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες

Αισιοδοξία τα μηνύματα από τις ΗΠΑ
Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2001 14:17
UPD:14:20

ΘΕΤΙΚΟ είναι σήμερα το κλίμα στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές με την πλειονότητα των δεικτών να σημειώνει αξιόλογη άνοδο. Το αγοραστικό ενδιαφέρον έχει επικεντρωθεί σε μετοχές του τεχνολογικού κλάδου μετά τις ενθαρρυντικές ανακοινώσεις αμερικανικών εταρειών αργά χθες το βράδυ.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Διαδικτύου Yahoo! ανακοίνωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης στη Wall Street ότι το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης τα έσοδα από πωλήσεις ανήλθαν σε 182,2 εκατ. δολ. από 273 εκατ. δολ. το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για 175,1 εκατ. δολ.

Σε επίπεδα υψηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς διαμορφώθηκαν και τα έσοδα από πωλήσεις της Microsoft το τέταρτο οικονομικό της τρίμηνο, ενώ οι ζημίες της Motorola το δεύτερο τρίμηνο ήταν μικρότερες από τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Το γεγονός ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της Motorola και της Microsoft ήταν καλύτερα από τις αρχικές εκτιμήσεις αποτέλεσε ανακούφιση για την αγορά», δήλωσε στο "Bloomberg" ο Ian Vanstratum, διαχειριστής κεφαλαίων της Saphi Asset Management στο Λονδίνο. Εκτιμά, μάλιστα, ότι οι παραπάνω ανακοινώσεις ενδέχεται να δώσουν το έναυσμα για σημαντική άνοδοτων των τιμών μέσα στο καλοκαίρι.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,89% και βρίσκεται στις 5.493,60 μονάδες. Τη μεγαλύτερη άνοδο, της τάξεως του 10,61%, σημειώνει η μετοχή της εταιρείας ημιαγωγών ARM Holdings και ακολουθούν οι μετοχές των εταρειών Colt Telecom και Misys με κέρδη 9,77% και 8,88% αντιστοίχως. Η μετοχή της Marconi ενισχύεται κατά 7,28% μετά τη διαβεβαίωση της διοίκησης ότι τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας θα βελτιωθούν στο άμεσο μέλλον. Αντιθέτως, η μετοχή της Marks & Spencer υποχωρεί κατά 1,71% μετά τη μείωση που εμφάνισαν το πρώτο τρίμηνο οι πωλήσεις της http://www.naftemporiki.gr/news/static/01/07/12/149190.htm .

Ανοδικά κινείται και ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι ο οποίος βρίσκεται στις 4.992,92 μονάδες καταγράφοντας κέρδη 1,59%. Η μετοχή της Stmicroelectronics ενισχύεται κατά 4,55% μετά την ανακοίνωση ότι τα οικονομικά της αποτελέσματα το δεύτερο τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης ήταν σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Σημαντικά κέρδη καταγράφουν, επίσης, οι μετοχές των εταιρειών Alcatel και TF1.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX έχει διαμορφωθεί στις 5.900,21 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,70%. Πρωταγωνιστής της συνεδρίασης έως αυτήν την ώρα η μετοχή της Epcos, η οποία ενισχύεται κατά 6,21%. Η μετοχή της Deutsche Bank σημειώνει άνοδο 4,90% μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τον επενδυτικό οίκο Goldman Sachs. H μετοχή της Allianz ενισχύεται κατά 0,49%, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία εξαγοράς της Dresdner Bank http://beta.naftemporiki.gr/news/static/01/07/12/149191.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα