Περαιτέρω βήματα από την Ελλάδα ζητεί ο Ντέισελμπλουμ

Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015 15:27
UPD:16:13
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης συνομιλεί με τον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ στο περιθώριο της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ESM, νωρίτερα.

Περαιτέρω βήματα από την ελληνική πλευρά ζήτησε ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, προσερχόμενος στο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Όπως είπε, αυτό που αναζητείται είναι μια αξιόπιστη και βιώσιμη λύση, δημοσιονομικά και οικονομικά, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για το σύνολο της Ευρωζώνης. Τόνισε ότι οι εναλλακτικές προτάσεις από την πλευρά της Ελλάδας θα ήταν ευπρόσδεκτες, σημειώνοντας όμως ότι οι προτάσεις αυτές θα πρέπει να βασίζονται στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

ΕΡΤ

Πρόσθεσε ότι δεν είναι σίγουρο πως σήμερα θα σημειωθεί πρόοδος, ενώ σημείωσε ότι ο χρόνος λιγοστεύει.

Ανέφερε ακόμη ότι εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά κενά στις θέσεις των θεσμών και της Ελλάδας, ενώ δεν θέλησε να σχολιάσει το ενδεχόμενο η Ελλάδα να μην αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων προς το ΔΝΤ στο τέλος του μήνα.

Είπε ότι η Ελλάδα οφείλει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους διεθνείς πιστωτές της, διαφορετικά η κατάσταση θα είναι σοβαρή.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα