Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο έναντι γιέν και ευρώ στην Ασία

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 07:35
UPD:07:36

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε το δολάριο στην Ασία, καθώς εικάζεται ότι τα πρακτικά της συνεδρίασης των Federal Reserve τον Δεκέμβριο, ενδέχεται να δείξουν ότι οι αρμόδιοι της χάραξης της νομισματικής πολιτικής συζήτησαν την εγκατάλειψη της τακτικής συγκρατημένης αύξησης των βασικών επιτοκίων δανεισμού στο μέλλον.

Η Fed σε ανακοίνωσή της στις 13 Δεκεμβρίου, δεν επανέλαβε ότι τα επιτόκια βρίσκονται σε τέτοιο επίπεδο που θα τονώσουν την οικονομία, καταδεικνύοντας ότι ενδέχεται να βρίσκεται κοντά στο τέλος της πολιτικής 19 μηνών αύξησης των επιτοκίων, που ανέβασε το κόστος δανεισμού στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων ετών. Τα υψηλότερα επιτόκια των ΗΠΑ έναντι της Ευρώπης και της Ιαπωνίας, ώθησαν το δολάριο περίπου 15% υψηλότερα έναντι του ευρώ και του γιέν φέτος.

Το δολάριο υποχώρησε στα 117,17 γιέν στη 1:53' μ.μ. στο Τόκυο, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα πλέον της εβδομάδας, από 117,86 γιέν που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Εναντι του ευρώ το δολάριο διαπραγματεύθηκε στα 1,1885 από 1,1840 δολ. που ήταν χθες, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 14 Δεκεμβρίου.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι το αμερικανικό νόμισμα ενδέχεται να υποχωρήσει στα 105 έναντι του γιέν και στο 1,30 έναντι του ευρώ μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα