Citigroup: Αύξησε την προσφορά της για την Guangdong Bank

Στα 3 δισ. δολ., σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2005 07:48

ΑΥΞΗΣΕ την προσφορά της στα 24,1 δισ. γιουάν (3 δισ. δολ.) για την εξαγορά της Guangdong Development Bank η μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο, Citigroup Inc., υπερισχύοντας των δύο ανταγωνιστικών προσφορών για την κρατική δανείστρια της Κίνας, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

H Citigroup και οι ντόπιοι συνεργάτες της, αύξησαν πλέον του 1 δισ. γιουάν την προσφορά τους για μερίδιο 85% της τράπεζας, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, πριν από την επιλογή του αγοραστή. Η γαλλική Societe Generale και η κινεζική Ping An Insurance (Group) Co., προσέφεραν λιγότερα για την Guangdong Development Bank, η οποία έχει 26 καταστήματα στην Guangdong, τη δεύτερη πιο πλούσια περιφέρεια της Κίνας.

Η εξαγορά ενδέχεται να καταστήσει την Citigroup την πρώτη ξένη δανείστρια που θα αποκτήσει μερίδιο ελέγχου σε κρατική τράπεζα της Κίνας, επειδή η κυβέρνηση σκέφτεται να παραιτηθεί από τα όρια ιδιοκτησίας της για να μειώσει το κόστος παράδοσης αγαθών με εγγύηση.

Η Citigroup ενδέχεται να πληρώνει το διπλάσιο της λογιστικής αξίας για ένα μερίδιο λιγότερο του 50%, με τους Κινέζους εταίρους της να κατέχουν το υπόλοιπο, ανέφεραν οι ίδιοι άνθρωποι. Η Bank of America Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ κατέβαλε 1,15 φορές της λογιστική αξίας, όταν αγόρασε μερίδιο 9% στην China Construction Bank Corp., την τρίτη μεγαλύτερη δανείστρια της Κίνας αντί του ποσού των 2,5 δισ. δολ., τον Αύγουστο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα