Lamda: «Η επένδυση για το Ελληνικό δεν έχει βαλτώσει»

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2015 13:25
UPD:13:25
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Της Τέτης Ηγουμενίδη

«Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά επίσημη τοποθέτηση από την κυβέρνηση ότι το έργο της ανάπτυξης του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό έχει βαλτώσει», τόνισε πριν από λίγο η διοίκηση της Lamda Development στους μετόχους της εταιρείας κατά την ετήσια τακτική γενική συνέλευση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της  Lamda, Οδυσσέας Αθανασίου, παρατήρησε ότι υπάρχει μια χρονική υστέρηση στις διαδικασίες που προβλέπει η Σύμβαση που έχει υπογραφεί, την οποία πάντως χαρακτήρισε λογική, καθώς την απέδωσε στις αλλαγές στελεχών στους αρμόδιους φορείς. Ο ίδιος αρνήθηκε να συζητήσει τι θα γίνει αν η κυβέρνηση αποφασίσει να μην υλοποιήσει τη Σύμβαση για το Ελληνικό, λέγοντας πως «τα νομικά αυτά ζητήματα δεν μας απασχολούν σε αυτή τη φάση».

Ακόμη, αναφέρθηκε στα οφέλη που θα έχει το έργο στην απασχόληση και τον τουρισμό σημειώνοντας πως έτσι όπως έχει σχεδιαστεί η επένδυση όλα τα τμήματά της αλληλεπιδρούν και αν κάτι αλλάξει θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα. Γι'  αυτό - κατέληξε - ότι «μια οποιαδήποτε πρόταση που αλλάζει το μείγμα της ανάπτυξης θα να αναλυθεί και να μελετηθεί». Ο κ. Αθανασίου πρόσθεσε πάντως πως η εταιρεία είναι σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου).

Για το ίδιο θέμα ο πρόεδρος της Lamda, Τάσος Γιαννίτσης, επεσήμανε ότι «το Ελληνικό, για τα δεδομένα της Ελλάδας και της κατάστασης σήμερα, είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι το έργο θα προχωρήσει γιατί θα έχει σημαντικά αποτελέσματα για τη χώρα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να δείξει κανείς κατανόηση εξαιτίας αυτών που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα. Είναι προφανές ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το Ελληνικό. Δεν είναι όμως ώρα να μπει κανείς σε αντιπαραθέσεις, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το αποτέλεσμα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα