Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές οδηγώντας τον δείκτη MSCI Asia-Pacific στη μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα περίπου 16 ετών. Οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Nissan Motor Co. οδηγούσαν την άνοδο, μετά τις προβλέψεις τους για υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε κατά 1,3% φθάνοντας στις 88,82 μονάδες, σημειώνοντας τη 12η συνεχόμενη άνοδο που είχε να σημειώσει, από τον Μάρτιο του 1988. Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών που σχετίζονται με την ευρεία κατανάλωση αριθμούσαν περίπου το 1/4 των συνολικών κερδών του δείκτη.

Οι μετοχές της Sony Corp. και της AU Optronics Corp. οδηγούσαν την άνοδο μεταξύ των εξαγωγικών εταιρειών μετά την αύξηση του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ, ο οποίος διαμορφώθηκε σε υψηλότερα επίπεδα από τις εκτιμήσεις μερίδας οικονομικών αναλυτών.

«Η οικονομία των ΗΠΑ θα συνεχίσει να δείχνει έντονη ανάκαμψη το πρώτο εξάμηνο», ανέφερε ο Makoto Sakuma, ο οποίος διαχειρίζεται 3,7 δισ. δολ. σε μετοχές με την Asahi Life Asset Management Co. στο Τόκυο, συμπληρώνοντας : «Οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών και των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρονικών που εξαρτώνται άμεσα από τις δαπάνες των καταναλωτών στις ΗΠΑ θα συνεχίσουν να ευνοούνται».

Ολοι οι δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Αυστραλία και τη Μαλαισία σημείωναν κέρδη. Ο δείκτης Nikkei και ο Topix έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα δύο μηνών κατά την πρώτη συνεδρίαση του έτους. Ο δείκτης Philippines Composite αναρριχήθηκε κατά 2,5% φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα