Έτινγκερ: Να γίνουν σχέδια για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ελλάδα

Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015 14:22
UPD:14:24
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο επίτροπος για θέματα Ενέργειας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να ξεκινήσει να κάνει σχέδια για «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου, εάν η Αθήνα δεν καταφέρει να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της, δήλωσε ο επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας της Ε.Ε. Γκίντερ Έτινγκερ.

Σε σχόλιά του σε δημοσιογράφους πριν από τη συνεδρίαση του κόμματος των χριστιανοδημοκρατών (CDU), ο Έτινγκερ είπε ότι είναι ώρα να γίνουν συγκεκριμένες προετοιμασίες, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, εάν η Ελλάδα χρεοκοπήσει και βγει από την Ευρωζώνη.

«Θα πρέπει να εκπονήσουμε ένα έκτακτο σχέδιο επειδή η Ελλάδα θα βρεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σημίωσε ο επίτροπος, ο οποίος είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του CDU.

Ο ευρωπαίος αξιωματούχος ανέφερε ακόμη ότι η Κομισιόν χρειάζεται να εκπονήσει ένα σχέδιο που θα μπορούσε να αποτρέψει την επιδείνωση της κατάστασης στην περίπτωση που η Ελλάδα βγει από την ευρωζώνη, στην περίπτωση χρεοκοπίας. 

Ακόμη σημείωσε ότι η Αθήνα πρέπει να φέρει προτάσεις για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος για να προχωρήσουν οι συνομιλίες.

«Η προσφορά συνεχίζει να ισχύει για να παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη. Αλλά για να συμβεί αυτό, η Ελλάδα θα πρέπει να μετακινηθεί ως προς τις θέσεις της για τις συντάξεις και τη γενικότερη δημοσιονομική της εξυγίανση», συμπλήρωσε και κατέληξε: «Κατά την άποψή μου, υπάρχει ένα κενό εκεί που δεν μπορεί να καλυφθεί από τους Ευρωπαίους φορολογούμενους». 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα