Υποχώρηση ρεκόρ του δολαρίου έναντι του ευρώ στην Ασία

Μετά τα σχόλια του μέλους της Fed, Ben S. Bernanke
Δευτέρα, 05 Ιανουαρίου 2004 09:25

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ υποχώρησε το δολάριο έναντι του ευρώ στις αγορές της Ασίας μετά τα σχόλια του μέλους της Federal Reserve, Ben S. Bernanke, ότι το ρίσκο από την υποχώρηση του δολαρίου δεν είναι υψηλό και πως η αξία του νομίσματος μόνο έναντι του ευρώ μπορεί να είναι παραπλανητική.

O Ben S. Bernanke μέλος του δ.σ. της Federal Reserve

Βλέποντας τις κινήσεις του δολαρίου έναντι του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος μόνο, μπορεί κανείς να παραπλανηθεί συγκριτικά με τις τάσεις διεθνώς, είπε ο Bernanke στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της ετήσιας συνάντησης της American Economic Association στο Σαν Ντιέγκο.

Το δολάριο υποχώρησε κατά 17% έναντι του ευρώ το 2003 και κατά 9,7% έναντι του γιεν, μετά την ανακοίνωση της Fed ότι θα διατηρήσει και το 2004 τα επιτόκια σε χαμηλό επίπεδο. Επίσης ο Bernanke συμπλήρωσε ότι η υποχώρηση του δολαρίου θα έχει σχετικά μικρή επίδραση στον πληθωρισμό, κάτι που δείχνει ότι η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ, δεν πρόκειται να ακολουθήσει κάποια συγκεκριμένη πολιτική για τη στήριξη του νομίσματος.

Το αμερικανικό νόμισμα υποχώρησε στο 1,2659 δολ. έναντι του ευρώ στις 2:45' μ.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα, από 1,2585 δολ. που ήταν την παρασκευή στη Ν. Υόρκη, μετά τη σημαντική υποχώρησή του στο 1,2672 δολ. Εναντι του ιαπωνικού γιεν διαμορφώθηκε στα 106,90 από 107,07 γιεν.

«Τα σχόλια του Bernanke οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν για λίγο ακόμη την πολιτική των χαμηλών επιτοκίων πυροδοτώντας νέο κύκλο πωλήσεων του νομίσματος την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του έτους στην Ιαπωνία», ανέφερε ο Kikuko Takeda στο τμήμα συναλλάγματος της Bank of Tokyo-Mitsubishi Ltd., της τρίτης σε μέγεθος τράπεζας της Ιαπωνίας, συμπληρώνοντας : «Το δολάριο ενδέχεται να υποχωρήσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου στο 1,29 έναντι του ευρώ».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα