Wall Street: Προσυνεδριακό σχόλιο

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 13:16
UPD:13:17

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ για την ανεργία και οι πωλήσεις των μεγάλων καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εορτών θα βρεθούν στο «μικροσκόπιο» των επενδυτών κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο αριθμός των νέων αιτήσεων επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα μέχρι τις 2 Ιανουαρίου αναμένεται να διαμορφωθεί στις 345.000 – κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών - έναντι 339.000 το αμέσως προηγούμενο επταήμερο.

Τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), ενώ αύριο Παρασκευή θα ανακοινωθεί το ποσοστό ανεργίας Δεκεμβρίου, το οποίο εκτιμάται ότι παρέμεινε σταθερό στο 5,9%. Σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις των αναλυτών, οι νέες θέσεις εργασίας (εκτός του αγροτικού τομέα) αυξήθηκαν κατά 148.000.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης, στις 17:00, θα ανακοινωθούν τα αποθέματα των αμερικανικών επιχειρήσεων κατά το μήνα Νοέμβριο. Οι προβλέψεις κάνουν λόγο γα αύξηση της τάξεως του 0,5%.

Σήμερα θα δοθούν επίσης στη δημοσιότητα οι πωλήσεις της αλυσίδας καταστημάτων Wal – Mart κατά το μήνα Δεκέμβριο. Η μετοχική τιμή της αμερικανικής εταιρείας στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης σημειώνει άνοδο κατά 0,71%.

Αντιθέτως, πιέσεις δέχεται η μετοχή της Alcoa εν μέσω δυσοίωνων εκτιμήσεων για τα οικονομικά αποτελέσματα τετάρτου τριμήνου του μεγαλύτερου ομίλου παραγωγής αλουμινίου στον κόσμο.

Στις 12:44 (ώρα Ελλάδος), οι προθεσμιακές τιμές στους δείκτες Dow Jones και Nasdaq σημείωναν οριακές μεταβολές.

Στα χρηματιστήρια της Ευρώπης το επενδυτικό κλίμα παραμένει θετικό, ενώ η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο έχει διαμορφωθεί στα 1,25810 δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα