Αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές από τα εταιρικά νέα

Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 18:54

ΝΕΟ ρεκόρ 16 μηνών κατέγραψαν σήμερα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστές τους κλάδους τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.494,2 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.592,7 μονάδες με κέρδη 0,8% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.054,4 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η μετοχή της φινλανδικής Nokia. Η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδά της στο τέταρτο τρίμηνο θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα των αρχικών της εκτιμήσεων.

Η μετοχική της τιμή ενισχύθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% οδηγώντας το δείκτη HEX στο Ελσίνκι σε άνοδο 5,8%.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών Ericsson και Alcatel.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας ημιαγωγών ASML ενισχύθηκε κατά 4,09%. Η Deutsche Bank αναβάθμισε την τιμή – στόχο της παραπάνω μετοχής στα 20 ευρώ από 18 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Τέλος, η μετοχή του βρετανο-ολλανδικού ομίλου καταναλωτικών ειδών Unilever κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,8%. Η Deutsche Bank αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω την επενδυτική της πρόταση για την παραπάνω μετοχή σε «αγορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα