Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2004 18:54

Αισιοδοξία στις ευρωπαϊκές αγορές από τα εταιρικά νέα

ΝΕΟ ρεκόρ 16 μηνών κατέγραψαν σήμερα οι κυριότεροι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με πρωταγωνιστές τους κλάδους τηλεπικοινωνιών και υψηλής τεχνολογίας.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.494,2 μονάδες αυξημένος κατά 0,5%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.592,7 μονάδες με κέρδη 0,8% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.054,4 μονάδες σημειώνοντας άνοδο κατά 1%.

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε η μετοχή της φινλανδικής Nokia. Η υπ΄ αριθμόν ένα εταιρεία κατασκευής συσκευών κινητής τηλεφωνίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τα έσοδά της στο τέταρτο τρίμηνο θα κυμανθούν σε επίπεδα υψηλότερα των αρχικών της εκτιμήσεων.

Η μετοχική της τιμή ενισχύθηκε σε ποσοστό μεγαλύτερο του 12% οδηγώντας το δείκτη HEX στο Ελσίνκι σε άνοδο 5,8%.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν επίσης οι μετοχές των ομοειδών εταιρειών Ericsson και Alcatel.

Η μετοχή της ολλανδικής εταιρείας ημιαγωγών ASML ενισχύθηκε κατά 4,09%. Η Deutsche Bank αναβάθμισε την τιμή – στόχο της παραπάνω μετοχής στα 20 ευρώ από 18 ευρώ που ήταν μέχρι σήμερα.

Τέλος, η μετοχή του βρετανο-ολλανδικού ομίλου καταναλωτικών ειδών Unilever κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 1,8%. Η Deutsche Bank αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω την επενδυτική της πρόταση για την παραπάνω μετοχή σε «αγορά».