Πτωτικές τάσεις στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Kάτω από τις 4.000 μονάδες ο Xetra DAX
Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου 2004 10:19
UPD:10:26

AΠΩΛΕΙΕΣ καταγράφουν και σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές στον απόηχο των αποθαρρυντικών στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ και της σημαντικής πτώση στη Wall Street.

Yπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq υποχώρησαν κατά 1,26% και 0,63% αντιστοίχως.

Αρνητικό αντίκτυπο είχε επίσης η είδηση ότι η Adecco, εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα εύρεσης και απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού, θα καθυστερήσει να δημοσιοποιήσει τα ετήσια οικονομικά της αποτελέσματα, καθώς ερευνά το ενδεχόμενο κακοδιαχείρισης σε θυγατρικές της εταιρείες. Τα αποτελέσματα της ελβετικής εταιρείας ήταν προγραμματισμένο να ανακοινωθούν στις 4 Φεβρουαρίου.

Στα παραπάνω πρέπει να προστεθούν και οι κατώτερες των προσδοκιών πωλήσεις του βρετανικού ομίλου λιανικής Sainsburry στο τρίτο τρίμηνο.

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 άνοιξε στις 4.463,10 μονάδες σημειώνοντας πτώση 0,10%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.574,8 μονάδες με απώλειες 0,58% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 3.996,71 μονάδες μειωμένος κατά 0,48%.

H μετοχική τιμή της Adecco σημειώνει κάθετη πτώση κατά 34%.

Σημαντικές απώλειες, της τάξεως του 5%, καταγράφει και η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies μετά την είδηση ότι η Siemens θα προχωρήσει στη μείωση του μεριδίου της στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώτης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα